Tetszett a cikk?

A Plaza Centers izraeli cégcsoport kilencvenmillió euróhoz, azaz több mint 22 milliárd forinthoz jut tizenkét magyar plazájának értékesítése révén.

Eladta tizenkét magyarországi bevásárlóközpontját a Plaza Centers, de év eleji bejelentésével ellentétben nem a Heitman ingatlanalapnak, hanem a francia Klepierre-csoportnak - írja a Népszabadság. Négy bevásárlóközpontját (a pécsit, a sopronit, a szombathelyit és a hónap végén Veszprémben nyílót) megtartja, de a központokat üzemeltető cég tőkéjének 50 százalékát is értékesíti.A Plaza Centers és a Klepierre között május 10-én született írásos egyezség létrejöttét tegnap hozták nyilvánosságra. Ezzel meghiúsult az a korábban bejelentett üzlet, miszerint a magyar plazák tulajdonrészének 90 százaléka a Heitman tulajdonába kerülne. Időközben a Plaza Centers az ingatlanbefektető cég ajánlatánál jobbat kapott - írja a lap.Mordechay Zisser, a Plaza Centers anyacége, az Elbit Medical Imaging elnöke elmondta: a Klepierre hosszú távra tervez Magyarországon. A francia társaság 324 bevásárlóközpontot üzemeltet Európában. Az értékesítésből befolyó pénzt az izraeli cégcsoport további magyarországi fejlesztésekre fordítja. A Plaza Centers a télen megvásárolta az óbudai Hajógyári-sziget egyharmadát birtokló kft.-t.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szabó Tímea elvégezte a kormány munkáját, kérdés, mit lépnek erre

Szabó Tímea elvégezte a kormány munkáját, kérdés, mit lépnek erre

Eltáncolták, papírból hajtogatták és bútort is készítettek a Rubik-kockából

Eltáncolták, papírból hajtogatták és bútort is készítettek a Rubik-kockából

Elfogták az Iszlám Állam egyik magas rangú tagját

Elfogták az Iszlám Állam egyik magas rangú tagját