Tetszett a cikk?

A Túró Rudi reklámja a terméket abszolút egészségesként tüntette fel, szemben a képen szereplő cukorkákkal, amelyek az ártalmas termék benyomását keltették - véli a Gazdasági Versenyhivatal.

A vizsgálat megállapította, hogy a tavaly szeptemberben megjelent, a Túró Rudit reklámozó hirdetés jogsértő volt. "Meggyőződésünk, hogy nem követtünk el jogsértést" - mondta Sirman Ferenc, a Tej Terméktanács ügyvezető igazgatója. Ezért várhatóan a versenytanácsi határozat kézhezvétele után megtámadják azt a bíróságon.Az elmúlt év őszén a tejtermék-fogyasztás népszerűsítésére indítottak egy kampányt, amiben egyebek mellett a tejjel fehérjetartalomban egyenértékű termékek fogyasztására hívták fel a figyelmet.A kifogásolt reklámban nem gazdasági szereplőként léptek fel. Így a reklámmal sem az volt a céljuk, hogy a konkrét márkából fogyasszanak többet, hanem alternatívát kínálni azoknak, akik a tejet valamilyen betegségük miatt nem fogyaszthatják, ám annak savanyított változatát, a túrót igen - hangsúlyozta Sirman. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az Egyesült Királyságban és Budapesten is bordélyházat üzemeltetett egy nő

Az Egyesült Királyságban és Budapesten is bordélyházat üzemeltetett egy nő

Marabu Féknyúz: Szájer 2.

Marabu Féknyúz: Szájer 2.

Feljelentették Demeter Szilárdot a holokausztozó írása miatt

Feljelentették Demeter Szilárdot a holokausztozó írása miatt