Tetszett a cikk?

Az euróövezet éves kereskedelmi többlete márciusra 10,2 milliárd euróra triplázódott meg. A 25 tagú EU-ban azonban a márciusi kereskedelmi egyenleg 4,3 milliárd eurós hiányt mutatott volna.

Az euróövezet kereskedelmi többlete 10,2 milliárd euró volt márciusban, a februári 6,5 milliárd euró után. Tavaly márciusban 3,4 milliárd euró volt a többlet. Tavaly márciushoz képest a kivitel 12 százalékkal 100,4 milliárd euróra nőtt, a behozatal 5 százalékkal 90,2 milliárd euróra bővült.Magyarországgal szemben az idei első két hónapban az euróövezetnek 100 millió eurós kereskedelmi hiánya volt, a tavalyi első kéthavi 100 millió eurós többlet helyett, az EU statisztikai hivatalának számítása szerint.Az EU statisztikai hivatala elvégezte a számítást arra is, mintha a május elsején kibővült EU már februárban 25 tagú lett volna. Az új tagokkal együtt az EU-nak kereskedelmi hiánya lett volna, 4,3 milliárd euró, a januári 12,1 milliárd eurós hiány és a tavaly februári 6,7 milliárd eurós hiány után - közölték szerdán. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Közel 200 ezer új fertőzöttet találtak az USA-ban egy nap alatt

Közel 200 ezer új fertőzöttet találtak az USA-ban egy nap alatt

Koronavírusos a svéd királyi család két tagja

Koronavírusos a svéd királyi család két tagja

Egy 21 éves nő is van a járvány újabb áldozatai között

Egy 21 éves nő is van a járvány újabb áldozatai között