Tetszett a cikk?

A Vállalkozók Országos Szövetségének (VOSZ) elnöke szerint a helyi iparűzési adó példa nélküli adónem Európában. Demján Sándor változtatna a társasági adó mértékén, és csökkentené a bérköltségeket is.

„Alapvetés: nem szabad engedni, hogy a munkavállaló az állam strómanja legyen. Ma ugyanis ez a helyzet: hiszen nettó értékben az összes bérköltség egyharmadát kapja meg a munkavállaló, és kétharmad megy az államnak” – mondta a Világgazdaságnak adott interjújában Demján. A VOSZ mellett a Munkáltatók Országos Szövetségének elnöki posztját betöltő Demján tevékeny részt vállalat a kormány által a múlt héten bejelentett középtávú felzárkóztatási program kialakításában.A szükséges reformok közül az adórendszer átalakítása során Demján szerint meg kell szüntetni azt a helyi iparűzési adót, amely példa nélküli adónem Európában, és amelynek mértéke rettenetesen nagy. „Azt azonban nem tartanám problémásnak, ha a 16 százalékos társasági adót 19 százalékosra emelnék – hiszen ennél sokkal fontosabb a bruttó bérköltség csökkentése és az, hogy a munkavállaló megkapja annak 51 százalékát” – tette hozzá az elnök.Demján szerint a bérinfláció helyett a reálbér-növekedésnek az adócsökkentésen keresztül kell megvalósulnia. A gazdasági növekedés szerinte ezt lehetővé teheti. Demján nagyon fontosnak nevezte, hogy a gazdasági növekedés növekményét adócsökkentésre kell fordítani.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A járványról információt nem kapnak, a propagandának nem hisznek, a kórházaktól félnek a vidékiek

A járványról információt nem kapnak, a propagandának nem hisznek, a kórházaktól félnek a vidékiek

Nyolc éves kora óta gamer, most elmondja, mik a kedvenc mobilos játékai

Nyolc éves kora óta gamer, most elmondja, mik a kedvenc mobilos játékai

Élménybomba az új Ferrari, de sem közútra, sem versenyekre nem való

Élménybomba az új Ferrari, de sem közútra, sem versenyekre nem való