Tetszett a cikk?

Május eleje óta a Vodafone 839 ügyfele jelezte, hogy más szolgáltatóhoz vinné mobilszámát, míg a versenytársak ügyfelei közül eddig 1461-en érdeklődtek a Vodafone-hoz való átszerződésről.

A végrehajtott számhordozások száma azonban jóval kisebb a kéréseknél: a Vodafone-hoz ténylegesen eddig 231 ügyfél érkezett, és 89 távozott el. A cég csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondták, hogy nagyon sok hordozási kérést kell elutasítani, egyfelől azért, mert az előfizetői adatok nem egyeznek - például a költözéskor nem értesítette a szolgáltatóját az új címéről az ügyfél - másfelől azért mert nagyon sok felhasználónak számlatartozása van.A Vodafone Magyarország összesen mintegy 2 milliárd forintot fizet ki azért, hogy a számhordozás az ügyfelek rendelkezésére álljon - közölte Döbrőssy Gábor a társaság műszaki igazgatója. A vállalat szakértői arról is beszéltek, hogy az ügyfelek nagy része nincs tisztában azzal, hogy milyen feltételek teljesítése mellett hordozhatja a számát, és felhívták a figyelmet arra, hogy ezt például csak az adott szolgáltatóval szerződött ügyfél teheti meg.A Vodafone üdvözli azt a kormányzati szándékot, hogy augusztus végéig kiírják a harmadik generációs mobilszolgáltatásra vonatkozó tendert. A cég szándékai szerint nagy valószínűséggel pályázni fog a kiadandó négy licenc egyikére. A társaság képviselői elismerően nyilatkoztak arról is, hogy Magyarországon az eddig nyilvánosságra hozott ismeretek szerint a licenc díját a keresleti igényekhez igazodóan állapítják majd meg.A Vodafone ugyanakkor azt szeretné elérni, hogy a kiírás liberális legyen, ne szerepeljen benne túl sok megkötés, például arra vonatkozóan, hogy a harmadik generációs hálózati lefedettséget milyen ütemben, hol és hogyan kell megvalósítani. Álláspontjuk szerint ebben a tekintetben az a legjobb, ha a piaci igényeknek megfelelően építhetik ki a hálózatukat a szolgáltatók. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tájképként küldték be a Red Dead Redemption 2 egyik képkockáját egy oregoni tévének, simán lehozták

Tájképként küldték be a Red Dead Redemption 2 egyik képkockáját egy oregoni tévének, simán lehozták

Félrevezette a Fehér Házat, Trump mégis kegyelmet adna volt nemzetbiztonsági tanácsadójának

Félrevezette a Fehér Házat, Trump mégis kegyelmet adna volt nemzetbiztonsági tanácsadójának

Áder János visszadobta a családi gazdaságok törvényét

Áder János visszadobta a családi gazdaságok törvényét