Tetszett a cikk?

Az építőipari termelés volumene 2004 márciusában munkanaptényezővel kiigazítva 14,6 százalékkal volt magasabb az egy évvel korábbinál - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken.

A gyorstájékoztató szerint a kiigazítatlan adatok alapján 16,1 százalékkal volt magasabb a bázisnál a termelés. Az év első három hónapjában a termelés 19,5 százalékkal emelkedett 2003 azonos időszakához viszonyítva. A KSH adatai szerint a márciusi termelés szezonálisan és munkanap-tényezővel kiigazítva 0,4 százalékkal haladta meg a februárit.Az építőipari termelés volumene 2004 februárjában a kiigazítatlan adatok szerint 22,1 százalékkal, munkanaptényezővel kiigazítva 23,4 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest. Az év első két hónapjában a termelés 16,6 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. Szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazítva a termelés az idén februárban az előző havinál 3,4 százalékkal alacsonyabb volt.A KSH adati szerint a legnagyobb építőipari alágazat, a szerkezetkész épületek és egyéb építmények építése a 2003-as jelentős visszaesést követően 2004 márciusában 32,7 százalékkal, az év kezdetétől pedig 34,4 százalékkal emelkedett. Az épületgépészeti szerelés termelése kis mértékben, 1,9 százalékkal nőtt, a befejező építésé 10,5 százalékkal csökkent. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Videót küldött fel a Mariana-árok mélyéről egy kínai tengeralattjáró

Videót küldött fel a Mariana-árok mélyéről egy kínai tengeralattjáró

Az MTA megnézte, veszélyes-e az 5G

Az MTA megnézte, veszélyes-e az 5G

5 pont katásoknak: ezekre mindenképpen figyeljen év végén!

5 pont katásoknak: ezekre mindenképpen figyeljen év végén!