Tetszett a cikk?

A vezető skandináv tőzsde, az OMHEX AB 1,45 millió euróért 44,3 százalékos részesedést vásárolt a Litván Nemzeti Tőzsdében (NSEL) a Litván Nemzeti Vagyonalaptól.

Az OMHEX már korábban 30,5 százalékos részesedéssel rendelkezett a litván tőzsdében, a fennmaradó 10 százalékot pedig, amely még nincs a kezében, kiszorítási eljárás során, a kissebségi tulajdonosoktól fogja megvenni. Az OMHEX ezzel egyidőben 1,69 millió euróért 32 százalékos részesedést vásárolt a Litván Központi Értéktárban is.Úgy tűnik, hogy a közép-európai tőzsdékhez hasonlóan a skandináv értékpapír piacok és elszámolóházak is fúziós lázban égnek. Az OMHEX és a svéd VPC AB elszámolóház nemrég egyesült finn testvérével, az APK elszámolóházzal, hogy létrehozzák az egységes Északi Központi Elszámolóházat – tudósít az AFX.A svéd-finn tulajdonú OMHEX célja, hogy egységes balti piacot alakítson ki Lengyelország, Dánia, Norvégia és Izland részvételévek. A litván tőzsde többségi tulajdonrészének megszerzésével teljessé vált az OMHEX porfóliója a három Balti államban.Az OMHEX igen intenzív terjeszkedési folyamata csak része az európai tőzsdék konszolidációjának. A szlovén tőzsde a Deutsche Börsével tárgyal, miközben a bécsi tőzsde a BÉT-ben szerzett részesedést. Az integráció egyik fontos eleme lehet a lengyel tőzsde, amelynél júniusban jelölhetik ki a privatizációs tanácsadót – írja a portfolio.hu.Az OMHEX egyik fontos előnye, hogy jó és olcsó kereskedési rendszerrel rendelkezik, mindamellett, hogy talán a legagresszívebben terjeszkedő tőzsde Európában.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
FAZ: Orbánnak minden bajáról Soros jut eszébe

FAZ: Orbánnak minden bajáról Soros jut eszébe

„Minden fertőzött dolgozónak járna a 100 százalékos táppénz”

„Minden fertőzött dolgozónak járna a 100 százalékos táppénz”

Betegszállító és főorvos a járvány újabb áldozatai között

Betegszállító és főorvos a járvány újabb áldozatai között