Tetszett a cikk?

Az oktatási tárca jövő év januárjától emelne, a diákok képviseletét ellátó HÖOK viszont csak 2005. szeptemberétől.

Nincsenek kilátásban további egyeztetések a kollégiumi díjak emeléséről a hallgatói önkormányzatokkal – mondta Magyar Bálint, az oktatási tárca vezetője. A tárca pénteken egyeztetett a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) képviselőivel a kollégiumi díjak tervezett emeléséről. A minisztérium ajánlata: a most szeptemberre tervezett emelés helyett 2005. januárjától emelkednek majd a díjak. A pénteki kompromisszumos állásponton már nem tudnak változtatni. A tárca ragaszkodik a normatívához kötött 7-12 százalékos emeléshez a kollégiumok különböző állaga miatt – tette hozzá.A HÖOK elnöke ugyanakkor bízik benne, hogy a tárca nem zárkózik el az egyeztetésektől, ugyanis ők a 2005. szeptemberi emelést tartanák elfogadhatónak.A tervezett januári növeléssel párhuzamosan a kollégiumi és lakhatási támogatás a jelenlegi ötezerről nyolcezer forintra bővülne. A tervek szerint jövőre a kollégiumoknak járó támogatás is differenciált lenne, a szolgáltatás színvonalától függően 5, 10 és 15 ezer forintos juttatást kapnának a diákszállók - hangsúlyozta a szakminiszter.A tárca emellett javasolja egy olyan alap létrehozását, amelyből a szociálisan rászoruló diákok pótlólagos támogatáshoz juthatnak. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nem elég Sorost führerezni ahhoz, hogy valaki teljesen kiírja magát a NER-ből

Nem elég Sorost führerezni ahhoz, hogy valaki teljesen kiírja magát a NER-ből

Az Egyesült Királyságban és Budapesten is bordélyházat üzemeltetett egy nő

Az Egyesült Királyságban és Budapesten is bordélyházat üzemeltetett egy nő

Kiszállhat az Uber, repülő taxit már nem fognak fejleszteni

Kiszállhat az Uber, repülő taxit már nem fognak fejleszteni