Tetszett a cikk?

Az emelésről szóló korábbi találgatásokkal szemben júliustól várhatóan nem nő itthon a gáz ára, annak ellenére, hogy az olaj világpiaci ára jelenleg történelmi rekordmagasságban van.

Most, hogy az olajárak az égig érnek, meglepetést és megkönnyebbülést váltott ki egy tegnapi energetikai tanácskozáson a Magyar Energia Hivatal (MEH) elnökének bejelentése: azt javasolja a kormánynak, hogy júliustól ne változtasson árat - írja a Népszabadság.Horváth J. Ferenc szerint az energiahivatal folyamatosan elemzi a helyzetet, de mivel a nemzetközi árak változása csak több hónap késéssel jelenik meg a hazai importárakban, és egyelőre nem látják szükségesnek a gázáremelést.Idén januárban a lakosságot is érintő, úgynevezett közüzemi gázárak átlagosan 6,8 százalékkal emelkedtek, de ebből három százalékot az áfa- kulcs emelkedése okozott - írja a lap. Érvényben maradt változatlanul a gázár-kompenzáció, amely a lakosságnak alanyi jogon jár, és az éves fogyasztás mértékétől függően határozza meg, hogy mekkora a gázszámla.A júliustól érvényes szabályok egyszerűsítik az úgynevezett közüzemi fogyasztói körből való kilépést is, az átállás harminc napon belül megoldható. Az áramkereskedő cégek állítólag már elkezdték kiépíteni a kapcsolatokat a kisfogyasztókkal. Az árampiac teljes megnyitása után ezt a lehetőséget a lakosságnak is biztosítják - teszi hozzá a lap.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A rendőrség cáfolja az apa sztoriját a bokorban talált csecsemőről

A rendőrség cáfolja az apa sztoriját a bokorban talált csecsemőről

Két új olcsó telefont ad ki a Samsung: íme a Galaxy A12 és a Galaxy A02s

Két új olcsó telefont ad ki a Samsung: íme a Galaxy A12 és a Galaxy A02s

Reagált az SZFE hallgatósága arra a hírre, hogy megsemmisíthetik a félévüket

Reagált az SZFE hallgatósága arra a hírre, hogy megsemmisíthetik a félévüket