Tetszett a cikk?

A kormány rendkívül parlamenti ülés visszahívását kezdeményezi, amelynek egyetlen témája a gyógyszerárak rendezése lesz.

A Népszabadság értesülései szerint az ülésre június 7-re kerülhet sor. Valószínűleg a szocialista Szabó Lajos és az SZDSZ-es Bőhm András indítványát tárgyalják majd meg, amivel lehetőség nyílna a gyógyszerek hatósági árának bevezetésére, június 30. hatállyal után is a jelenlegi szinten maradnának a készítmények árai. Mint ismeretes, az Alkotmánybíróság kedden június 30-i hatállyal megsemmisítette a gyógyszerárakat befagyasztó kormányrendeletet.Úgy tűnik, a kormány visszavonulót fúj az egészségügyi reform ügyében. A Népszabadságnak nyilatkozó Matejka Zsuzsa, az Országos Egészségpénztár főigazgatója szerint módosulhat a kabinetnek az a leginkább bírált elképzelése is, hogy profitorientált cégekre bízzák az irányított betegellátást. Komoly súllyal vetődött fel, hogy a jelenlegi intézménytulajdonos önkormányzatokból, egészségügyi dolgozókból vagy akár a biztosítottakból alakult társaságok szerveznék meg az ellátást.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Medián: Hasít a migránsozós narratíva, de itthon nincs többsége Orbán vétójának

Medián: Hasít a migránsozós narratíva, de itthon nincs többsége Orbán vétójának

Török Gábor a Szájer-ügyről: Ez hatalmas csapás a Fidesznek

Török Gábor a Szájer-ügyről: Ez hatalmas csapás a Fidesznek

Újabb magyar mentő halálát okozta koronavírus-fertőzés

Újabb magyar mentő halálát okozta koronavírus-fertőzés