A Matáv Rt. szerint semmilyen kapcsolat sincs 3,2 milliárdos adókedvezménye, illetve a TGG-vel - Medgyessy Péter és Baráth Etele fiainak cégével - kötött szerződés között.

A cég visszautasítja, hogy a részére jogszabályban biztosított, beruházásokra adható adókedvezmény igénybevételével kapcsolatban üzleti tisztességét megkérdőjelezzék, sértve ezzel a hazai és a nemzetközi gazdasági életben elismert jó hírnevét, veszélyeztetve a cég üzletmenetét és a befektetők érdekeit – írja a Matáv hétfői közleménye.A Matávnak jogszabályban biztosított 3,2 milliárd forint összegű, szélessávú beruházásokra adható adókedvezmény igénybevételének lehetősége és a cég magánjogi megállapodásai között semmilyen kapcsolat nincs – közölte a távközlési vállalat, leszögezve: nem egyedi vagy különleges adókedvezményben részesült. A hatályos jogszabályok alapján a távközlési piac minden szereplője élhet fejlesztési adókedvezmény igénybevételének lehetőségével, és több cég már élt is ezzel a lehetőséggel – áll a szövegben.Medgyessy Péter miniszterelnök Baráth Etele Nemzeti Fejlesztési Hivatalt felügyelő államtitkár fiainak cége, a TGG and Partners megbízásait május közepén kezdte el firtatni a Fidesz, összeférhetetlennek minősítve azokat a politikusok hivatalával. Medgyessy és Baráth többször is visszautasította a vádakat.Baráth Gergely, a TGG ügyvezetője elmondta: állami tulajdonú cégeknek nem dolgoznak, a társaság magyar vállalkozások érdekeit képviseli Brüsszelben, elsősorban szabályozási ügyekben. A Matáv akkor közölte, hogy a TGG távközlési, szakmai kérdésekben ad információkat a társaságnak.A Fidesz elmúlt kedden országgyűlési vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezte a TGG ügyében. Mátrai Márta fideszes képviselő szerint a testületnek azt kellene feltárnia, hogy milyen összefüggés van a Matávnak juttatott 3,2 milliárd forintos adókedvezmény és a politikusok fiai cégének adott megbízás között.A vizsgálóbizottság felállítását kezdeményező határozati javaslatban a Fidesz azt is feszegeti, hogy gyakorolt-e a kormány tagjai közül bárki nyomást a Matávra a Medgyessy Péter fiának juttatott megbízás érdekében. "A szerződés tartalma alapján tisztázható-e, hogy valódi, vagy fiktív munkavégzésre szól a kormányfő fiának cége és a Matáv Rt. közötti megbízási szerződés?" - tudakolja az ellenzéki párt.A Matáv hétfői közleményében kijelentette: a magyar törvények által biztosított minden jogi eszközt megvizsgál, hogy a cég üzletmenetét, jó hírnevét, a befektetők érdekeit sértő, veszélyeztető valótlanságokat állítókkal szemben fellépjen. (MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Több millió dolláros ajándék karácsonyra! De vajon írtak róla szerződést?

Több millió dolláros ajándék karácsonyra! De vajon írtak róla szerződést?

Eljárás indult Brüsszelben a magyar sofőr ellen, aki a kormány Verhofstadt-plakátos kisbuszát vezette

Eljárás indult Brüsszelben a magyar sofőr ellen, aki a kormány Verhofstadt-plakátos kisbuszát vezette

A MÚOSZ segít, hogy Orbán betarthassa az ígéretét

A MÚOSZ segít, hogy Orbán betarthassa az ígéretét

Index: Megvonhatja a Momentum és a Párbeszéd állami támogatását az ÁSZ

Index: Megvonhatja a Momentum és a Párbeszéd állami támogatását az ÁSZ

A világ legnagyobb gyémántját találhatták meg Kanadában - fotó

A világ legnagyobb gyémántját találhatták meg Kanadában - fotó

Videó: Arcon fújták a rendőrök a füstgránátos tüntetőket

Videó: Arcon fújták a rendőrök a füstgránátos tüntetőket