A kezdeti bizonytalankodás után hétfő délelőtt meredekebbre fordult az olaj áresése a világpiacon, amely mögött az OPEC termelésnövelésről szóló döntése áll. A MOL szerdától újra csökkenti üzemanyagárait.

Az északi-tengeri Brent könnyűolaj referenciafajta hétfőn késő délelőtt hordónként 35,48 dollár volt a legközelebbi határidőre, júliusi szállításra a londoni Nemzetközi Olajtőzsdén (IPE), 19 centtel olcsóbb a pénteki zárónál. Fél tízkor, kilenckor, fél kilenckor és hajnalban azonos volt az ára a pénteki záróval. A Brent pénteken hordónként 73 centtel 35,67 dollárra olcsóbbodott az IPE-n júliusra.Az olajár-emelkedés megállításához elegendőnek bizonyult az OPEC 2 millió hordós kitermelés-növelése - írta a Napi Gazdaság. A Bloomberg hírügynökség által megkérdezett elemzők többsége szerint ráadásul az árcsökkenés tovább folytatódik a héten: a 45 elemzőből 28-an további csökkenést, 6-an stagnálást, 11 újabb emelkedést várnak.Pedig hétfőn hajnalban még bizonytalannak tűnt az olajár változásának iránya: a kőolaj a szabadpiacon reggel már - ugyan csak csekély mértékben - drágult. A befektetők kezdetben óvatosak voltak a múlt heti nagy áresés után, és a jelek szerint ismét a közel-keleti bizonytalanság és a szűkösnek ígérkező nyári amerikai benzinellátás a fő megfontolás.Az OPEC döntésének árcsökkentő hatásaira hivatkozva a MOL Rt. hétfői bejelentése szerint benzinárait 5 forinttal, a gázolaj árát pedig 2 forinttal fogja csökkenteni szerdától.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Egy alkalmazottja sincs a cégnek, amely 122 millióért szállít érmeket az MLSZ-nek

Egy alkalmazottja sincs a cégnek, amely 122 millióért szállít érmeket az MLSZ-nek

Ott jártunk, ahol a hiperautók olyan gyakoriak, mint nálunk a Suzukik - fotógaléria

Ott jártunk, ahol a hiperautók olyan gyakoriak, mint nálunk a Suzukik - fotógaléria

A Magyar Idők betámadta az MTA tudósait

A Magyar Idők betámadta az MTA tudósait

Lezuhant egy fiatal nő a budai rakpartról

Lezuhant egy fiatal nő a budai rakpartról

Meghalt a legismertebb orosz jogvédő

Meghalt a legismertebb orosz jogvédő

Cigányozással vádolja Puzsért egy roma jogvédő aktivista

Cigányozással vádolja Puzsért egy roma jogvédő aktivista