A spanyol Vicente Del Bosque lesz a török bajnokságban szereplő Besiktas labdarúgócsapatának új edzője, vagyis eldőlt, hogy Lothar Matthäus, a magyar válogatott szövetségi kapitánya nem költözik Isztambulba. A spanyol tréner a Real Madriddal kétszer nyert Bajnokok Ligáját.

Pedro De Felipe, a spanyol tréner ügynöke a Cadena Ser nevű spanyol kereskedelmi rádiónak azt mondta, hogy Del Bosque tanulmányozta a Real Madrid ajánlatait - a fővárosi klubnál adminisztratív munkát, illetve az utánpótlásképzéssel összefüggő irányítói feladatokat ajánlottak neki. De mivel elsősorban edzősködni szeretne, és a Besiktas ajánlata felkeltette az érdeklődését, 24 órás gondolkodás után elfogadta a törökök felkérését.Két évre írt alá, és viszi magával segítőit, José Antonio Grandét, Paco Jimenezt és Javier Minanót. De Felipe nem kívánt arról beszélni, hogy Del Bosque - akit a Real Madrid kispadjáról egy éve állítottak fel - milyen további ajánlatokat kapott az elmúlt időszakban."Nem azért lett Vicente del Bosque az edző, mert nem sikerült megállapodni Lothar Matthäusszal, hanem mert mindenképpen spanyol trénert szerettünk volna leigazolni - nyilatkozta Kivanc Oktay, a Besiktas alelnöke, kijelentésével új megvilágításba helyezve, egyszersmind meg is kérdőjelezve a magyar futballválogatott német kapitányának Isztambulba költözésével kapcsolatos korábbi értesülések komolyságát."Jó ajánlatot kaptam és már alig várom, hogy megismerkedjem a keret tagjaival, és kiderüljön, milyen erősítésre van szükség. A vezetők ígéretet tettek arra, hogy leigazolnak egy pár játékost" - mondta a szerződéslehetőségei közül végül is a török klubét választó 53 éves spanyol szakvezető. Del Bosquét már hétfőn Isztambulba várják, ahol az EFE spanyol hírügynökség szerint hivatalosan kedden mutatják be új csapatának.A helyi sajtóban azonban a Betisszel, a Benficával és az Olympique Marseille-jel hozták hírbe, és neve a dél-koreai szövetségi kapitányi poszt kapcsán is felmerült. A klub egykori játékosa (1973-1984) 1999 novemberében vette át a madridi királyi gárda irányítását, majd 2000-ben és 2002-ben Bajnokok Ligája-győzelemig vezette az együttest, amellyel 2001-ben és 2003-ban bajnoki címet, 2002-ben Európai Szuperkupát és Klub Világkupát is nyert. (MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
20 centi hó is eshet délen a hétvégén

20 centi hó is eshet délen a hétvégén

"Rabszolgatörvény": a mémgyárakat is beindította a parlamenti szavazás

"Rabszolgatörvény": a mémgyárakat is beindította a parlamenti szavazás

Ki az a barbár, aki egy kacsaszobrot megrongál?

Ki az a barbár, aki egy kacsaszobrot megrongál?

"Ez most nem az az idő" – Rendesen megmosta Magyarország fejét az amerikai nagykövet

"Ez most nem az az idő" – Rendesen megmosta Magyarország fejét az amerikai nagykövet

Itt a világ első drónrepülője, amivel bárki felszállhat

Itt a világ első drónrepülője, amivel bárki felszállhat

Víz alatti múzeumot építenek a kétezer éves civilizáció kincseinek

Víz alatti múzeumot építenek a kétezer éves civilizáció kincseinek