Egy 43 éves horvát speditőr, Mirko Miocic telefonos segítségként 43 helyes válaszadással közel 3 millió forintnyi összeget tett zsebre a Legyen Ön is milliomos! című televíziós játék horvát változatában. Most, a Der Spiegel című német hetilap hasábjain új piacokat keres vállalkozásához.

Egyfajta kvíz-intézmény vagyok Horvátországban. Huszonkét éve veszek részt különböző televíziós játékokban, legtöbbször sikerrel. Az emberek mostanra megszokták, hogy elég sokat tudok – nyilatkozta a közelmúltban a horvát férfi a Der Spiegel című hetilapnak.

Miocic először a tavalyi évben segített telefonon keresztül a Magyarországon is ismert Legyen Ön is milliomos! című műsor horvát változatában résztvevő barátjának; ezt követően idegenek is megkeresték, hogy legyen a "telefonos segítségük" a játék során. Azóta 45 alkalommal szerepelt a műsorban, ebből 43 alkalommal helyesen válaszolt. Saját bevallása szerint Miocic egyedül a mozi és a divat világában mozog bizonytalanul; egyik hibás válaszában éppen az Elfújta a szél című film rendezőjét nem tudta helyesen megnevezni.

Ami a fizetséget illeti: Miocic a megrendelőkre bízza, mennyit ér nekik a helyes tipp. Ez többnyire attól is függ, milyen messzire jut a válaszadó a játékban. Miocic két alkalommal már a 12., 125 ezer kunás (4 millió forintos) kérdésnél is segédkezett, ügyfelei pedig mindeddig összesen 3 millió kuna (megközelítőleg 100 millió forint) nyereményt vihettek haza. Ebből a „telefonos segítség” mindössze 3 millió forintot tett zsebre.

A lap kérdésére, hogy ekkora tudással miért nem próbálkozik játékosként, Miocic elmesélte: három alkalommal jutott már be az adásba, de hosszú reakcióidejének köszönhetően minden alkalommal elvérzett a beugró kérdéseken. Viszont a Der Spiegel hasábjain üzent a német játékosoknak is: igény esetén szívesen rendelkezésükre bocsátja tudását.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
NASA: elhagyta a Naprendszert a Voyager–2, már a csillagközi térben utazgat

NASA: elhagyta a Naprendszert a Voyager–2, már a csillagközi térben utazgat

Egyre több felnőtt tanul tovább Magyarországon

Egyre több felnőtt tanul tovább Magyarországon

A Queen-film katasztrófa lett volna Sacha Baron Cohennel

A Queen-film katasztrófa lett volna Sacha Baron Cohennel

CDU: Merkel kritikusaival is tárgyal az új elnök a migrációról

CDU: Merkel kritikusaival is tárgyal az új elnök a migrációról

Tusk: Nem lehet újratárgyalni a Brexit-megállapodást

Tusk: Nem lehet újratárgyalni a Brexit-megállapodást

A tudás kincstára

A tudás kincstára