A Fidesz szerint a kormány titkos megállapodás-tervezetet készített elő a gyógyszergyártókkal. Az MSZP visszautasította a vádat, a kormány szerint pedig intenzív és konstruktív tárgyalásokat folytatnak a gyógyszergyártókkal.

A tervezet szerint a kormány nem hajtja végre a parlament előtt fekvő törvényjavaslatot, ha megállapodásra jut a gyógyszergyártókkal – mondta Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezető-helyettese. A kormány egyszerre csapja be a parlamentet és az embereket is, mert miközben törvényjavaslatot nyújt be a parlamentnek, valójában nem akarja azt végrehajtani - véli a politikus."Nem az a baj, hogy a kormány meg akar állapodni a gyógyszergyártókkal, hanem az eljárás módja." Rogán meglepőnek nevezte, hogy egyes hírek szerint a gyógyszergyártókkal kapcsolatos tárgyalásokba az amerikai nagykövetséget is bevonták. Mint mondta, nem értik, mi köze a nagykövetségnek a magyarországi gyógyszerárak alakulásához.Kárpáti Zsuzsa az MSZP országgyűlési képviselője szerint "semmiféle titkos tárgyalások nem folynak. (...) A kormány és gyógyszergyártók, intenzív és konstruktív tárgyalásokat folytatnak, talán már ez is baj a Fidesznek?".Hozzátette: a "titkos megállapodás-tervezet" nem más, mint egy tárgyalásról készült emlékeztető. "Ebben, ha az a megállapítás szerepel, amelyet Rogán Antal állít, azt is teljesen elfogadhatónak lehet tartani, hiszen mederben szeretné tartani a gyógyszerárakat a kormány" - mondta."Örülnék annak, ha Rogán Antal és Fidesz végre megértené, hogy amennyiben megállapodás születik a gyógyszergyártók és a kormány között egy meghatározott időre, akkor nyilván okafogyott egy további szabályozás (...) a megállapodás a cél elsősorban" - hangsúlyozta. Közölte: a törvényjavaslat a kormánynak felhatalmazást ad, egy lehetőséget, amellyel vagy él, vagy nem.Kárpáti Zsuzsa visszautasította, hogy a kormány becsapja a parlamentet és az embereket. A kormány igazat mond, világos az álláspontja: csökkenteni kell a lakosság gyógyszerterheit - fűzte hozzá. (MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Hamarosan újra a jár a villamos a Fiumei úton

Hamarosan újra a jár a villamos a Fiumei úton

Rekordmagas a betöltetlen háziorvosi praxisok száma

Rekordmagas a betöltetlen háziorvosi praxisok száma

Kiengedték a börtönből Czeglédy Csabát, már hazafelé tart a családjához

Kiengedték a börtönből Czeglédy Csabát, már hazafelé tart a családjához

Betiltották az iPhone-okat Kínában, de az Apple kieszelt egy trükköt

Betiltották az iPhone-okat Kínában, de az Apple kieszelt egy trükköt

Iszlám Állam: A mi katonánk volt a strasbourgi merénylő

Iszlám Állam: A mi katonánk volt a strasbourgi merénylő

Kilenc év börtönt kapott a férfi, aki a mellette alvó nő nadrágjába dugta a kezét

Kilenc év börtönt kapott a férfi, aki a mellette alvó nő nadrágjába dugta a kezét