Ügyészi utasításra csütörtökre virradóan az ártándi határátkelőhelyen elfogták Kerék Csabát, a Britton cégcsoport magyarországi vezetőjét. A hatóságok nem erősítették meg azokat a sajtóhíreket, amelyek szerint Kulcsár Attila tett terhelő vallomást Kerékre.

"A büntetőeljárási törvény szerint az őrizetbe vételt követően 24 órán belül K. Csabát gyanúsítottként hallgatja ki a nyomozó hatóság, az Országos Rendőr-főkaptányság Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóságának és az ügyészségnek a munkatársai. Ez a mai nap folyamán megtörténik" - idézte az MTI Borbély Zoltánt, a Legfőbb Ügyészség szóvivőjét.A szóvivő nem erősítette meg, hogy az elfogásnak köze lehet Kulcsár Attila a K and H Equities több milliárd forintos sikkasztással gyanúsított volt befektetési tanácsadójának vallomástételéhez.Kerék Csabát Kulcsár terhelő vallomása alapján vették őrizetbe - írta korábban az Index. Az internetes lap szerint Kulcsár múlt heti vallomásban azt mondta, hogy Kerék Csaba volt a főnök kettejük közül, "ő találta ki az okosságot". Az álbróker vallomása szerint Kerék ötletei sokszor nem nyerték el az ügyfelek tetszését, ezért gyakran a tudtuk nélkül cselekedtek - szól a a lap beszámolója.Kulcsár és Kerék az Index szerint feltehetően közeli barátságot is ápolt - erre utal legalábbis, hogy a hivatalos papírok szerint az álbróker a Britton Újpesti rakparton fekvő székhelyén lakott.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A CEU Bécsbe költözik, de Navracsics szerint még maradhatnak

A CEU Bécsbe költözik, de Navracsics szerint még maradhatnak

A Chelsea lenullázta Guardioláékat

A Chelsea lenullázta Guardioláékat

Hidegfront, ónos eső, vacak szombat

Hidegfront, ónos eső, vacak szombat

Volt, hogy évekig keresték a rubinkincset a budakeszi Gyűrűk urai

Volt, hogy évekig keresték a rubinkincset a budakeszi Gyűrűk urai

Hosszú Katinka beperelte a FINÁ-t

Hosszú Katinka beperelte a FINÁ-t

Varga Erika: Automatikusan működnek a „szalonrasszista” attitűdök

Varga Erika: Automatikusan működnek a „szalonrasszista” attitűdök