Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium szerint a támogatást 200-250 ezren veszik igénybe. A juttatásra a központi költségvetésből 2004-re 1,6 milliárd forintot különítettek el.

Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) bruttó ezer forintot átvállal az arra rászoruló egyetemes elektronikus hírközlési szolgáltatást igénybe vevők, vagyis a vezetékes telefonnal rendelkezők havi számlájából - mondta Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter szerdán.A szerdán megjelent miniszteri rendelet szerinta fogyatékossági támogatásban, a magasabb összegű családi pótlékban, a rendszeres szociális segélyben, az időskorúak járadékában és az alanyi jogon ápolási díjban részesülők augusztus 31-ig nyújthatnak be támogatás iránti kérelmet telefonszolgáltatójukhoz.Megállapodtak a telefontársaságokkalA miniszter utalt arra, hogy a már jelenleg is egyetemes szolgáltatást igénybe vevő egyéni előfizetők a kérelemhez szükséges nyomtatványt a telefonszámlához mellékelve kapják meg. Azok a szociálisan rászorultak, akik jelenleg nem egyetemes szolgáltatásra fizetnek elő, akkor kérvényezhetik a kedvezményt, ha átváltanak egy egyetemes díjcsomagra. A kedvezmény első alkalommal az októberi telefonszámlán jelenik meg.Adómentes juttatásKovács Kálmán kiemelte, hogy az IHM megállapodott a Matávval, az Invitellel, a Monortellel, a Hungarotellel és az Envitellel, hogy előfizetőik rászorultság esetén igénybe vehetik a kedvezményt. Hozzáfűzte, hogy bár a kérelmeket a telefonszolgáltatókhoz kell beadni, ám azokat a Nemzeti Hírközlési Hatóság bírálja el. A miniszter emlékeztetett arra, hogy a rendelet szerint a támogatás a személyi jövedelemadóról szóló törvény alapján állami költségvetés által átvállalt kötelezettségnek minősül, azaz adómentes juttatás. (MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Brüsszelt nem lehet megállítani

Brüsszelt nem lehet megállítani

Ceglédi: Elvárom Tarlós István bocsánatkérését

Ceglédi: Elvárom Tarlós István bocsánatkérését

Néhány száz tüntető, 60 rendőr - ilyen volt a tüntetés az MTVA székháznál

Néhány száz tüntető, 60 rendőr - ilyen volt a tüntetés az MTVA székháznál

Elkaszálták a német műsort, amit Istenes Bence vezetett

Elkaszálták a német műsort, amit Istenes Bence vezetett

Százezrek maradhattak le a kampányban beígért rezsicsökkentésről

Százezrek maradhattak le a kampányban beígért rezsicsökkentésről

Itt a szöveg, amit Hadházy beolvasott a közmédia kamerájába nézve - videó

Itt a szöveg, amit Hadházy beolvasott a közmédia kamerájába nézve - videó