Bill és Hillary Clinton szerzői jogokból, előadásokból és beszédekből tavaly hatmillió dollárt gyűjtött össze. Clinton 25 beszéddel 4,3 millió dollárt keresett.

A házaspár tavalyi bevételeit ismertető adatok egy olyan kongresszusi dokumentumban szerepelnek, amely a képviselők, szenátorok és családtagjaik vagyoni helyzetét ismerteti. Bill Clinton volt elnök, aki 2001 januárjában két, összesen nyolc évig tartó mandátum után hagyta el a Fehér Házat, tavaly 4,3 millió dollárt keresett 25 beszéddel, amelyekért egyenként 125 ezer és félmillió dollár közötti összegeket vett fel.Felesége, Hillary Clinton, aki jelenleg New York állam szenátora, 2,3 millió dollár jogdíjat kapott önéletrajzáért, amely eddig több mint 3 millió példányban kelt el világszerte. Ezek a számok nem tartalmazzák Hillary szenátori fizetését, és azt az előleget sem, amelyet Bill vett fel emlékirataiért, amelyek június 22-én kerülnek forgalomba.Clintonék bevételeik egy részét még fehér házi idejükből maradt rendezetlen ügyvédi számlák kiegyenlítésére fordítják. Bill Clinton 2001 januárjáig nyolc éven át volt az Egyesült Államok elnöke, felesége pedig New York állam szenátora. Az amerikai kongresszus tagjainak minden évben nyílt számvetést kell készíteniük jövedelmükről.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Trumpnak kevés lesz a világatlasz, ha a Közel-Keleten akar boldogulni

Trumpnak kevés lesz a világatlasz, ha a Közel-Keleten akar boldogulni

És akkor apa és anya beköltözik a munkahelyére a családok évében

És akkor apa és anya beköltözik a munkahelyére a családok évében

Rogán a tüntetőkről: A balhé szándéka vezérli őket

Rogán a tüntetőkről: A balhé szándéka vezérli őket

Napos, de hűvös idő várható

Napos, de hűvös idő várható

Ezrek tüntetnek az MTVA székházánál - percről percre

Ezrek tüntetnek az MTVA székházánál - percről percre

A fél világ a budapesti tüntetésekről ír

A fél világ a budapesti tüntetésekről ír