Tetszett a cikk?

Az idén májusra 4,6 százalékos fogyasztói inflációt vár az Ecostat Gazdaságelemző és Informatikai Intézet.

Az Ecostat kiadványa szerint az ötödik hónapban a termelői árak szintje 4,4 százalékkal haladja meg az előző év azonos időszakának értékét. A kutatóintézet azzal számol, hogy az ipari termelés növekedésének tavaly augusztusi lassulása csak átmeneti jelenség, a következő fél évben 5 százalék felett marad a növekedési ütem.

Előrejelzésük szerint májusban a belföldi értékesítés 1,9 százalékkal, az exportértékesítés 12,3 százalékkal, az ipari termelés pedig 6,1 százalékkal bővülhet az előző év azonos időszakához képest.

A kiskereskedelmi forgalom volumenének növekedése a következő hónapokban elmarad a tavaly első félévitől, a reálbérek csökkenő dinamikája miatt. Az eladások volumene 2005 májusában 4,9 százalékkal haladhatja meg az egy évvel korábbi szintet.

A BUX-index tavalyi, jelentős növekedése után az idén inkább egy hozam-realizáló korrekciót tartanak valószínűnek a kutatók a BÉT-en. Május végére 14.000 pont körüli indexet várnak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gazdaság

Ecostat: az idén 3,5 százalékos GDP-növekedés

A bruttó hazai termék (GDP) az idén 3,5 százalékkal nő az Ecostat Gazdaságelemző és Informatikai Intézet kedden nyilvánosságra hozott prognózisa szerint, szemben az intézet által korábban várt 3,2 százalékkal.

Karrier

A lakosság rosszabbnak látja a helyzetét az Ecostat felmérése szerint

Az Ecostat lakossági konjunktúra-indexének értéke 2004 harmadik negyedévében 40,9 százalék, az előző negyedévhez képest 2,5 százalékponttal csökkent, de még mindig 5 százalékponttal magasabb, mint egy évvel korábban – áll a gazdaságelemző és informatikai intézet felmérésében.

Gazdaság

Ecostat: jövőre lassulhat az export bővülése

Az Európai Unió kissé romló jövő évi növekedési kilátásai lassíthatják a magyar export-dinamikát is 2005-ben - áll az Ecostat Gazdaságelemző és Informatikai Intézet októberi felmérésében.

Palkovics szerint nem igaz, hogy december végén le akart mondani

Palkovics szerint nem igaz, hogy december végén le akart mondani

GKI: az emberek úgy érzik, pénzügyi helyzetük javul

GKI: az emberek úgy érzik, pénzügyi helyzetük javul

1,3 milliárd dollárra perelik Trump ügyvédjét rágalmazás miatt

1,3 milliárd dollárra perelik Trump ügyvédjét rágalmazás miatt