szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az EU 2007 és 2013 közötti költségvetéséből 24 milliárd euró fejlesztési forrás jut Magyarországnak.

Az EU szerdán küldött értesítést arról, hogy Magyarország jelentős támogatást kap az unió kohéziós alapjából a budapesti, a zalaegerszegi és a veszprémi szennyvíztisztító kiépítésére - jelentette be Baráth Etele európai uniós ügyekért felelős tárca nélküli miniszter a kormány ülését követő sajtótájékoztatón Budapesten.

"A fővárosi központi szennyvízkezelő telep és kapcsolt részei megépítése több mint 121 milliárd forintos költségeinek 65 százalékát állja az EU" - mondta Baráth Etele. A tárca nélküli miniszter kiemelte: 2004-ben Magyarország több mint kétszer annyi uniós kohéziós forrást tudott felhasználni, mint 2003-ban az ISPA-alapból. Kitért arra is, hogy az EU 2007 és 2013 közötti költségvetéséből 24 milliárd euró fejlesztési forrás jut Magyarországnak, amelynek egyharmada a közlekedés és a környezetvédelem fejlesztését, valamint a megújuló energiaforrások kiaknázását segítő pénz lesz.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gazdaság

Több juthat az EU kohéziós alapjaiból a csatlakozóknak

Az Európai Bizottság döntése szerint 30 százalékkal emelkednek az EU kohéziós alapjaiból elnyerhető támogatási összegek – jelentette a Le Monde hírére hivatkozva az EU Observer. A lap szerint a döntésből a leginkább a csatlakozó országok profitálhatnak.