szerző:
HVG
Tetszett a cikk?

Szatáv Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Távközlési Rt. néven, 20 millió forint jegyzett tőkével távközlési, valamint rádió- és televízióműsor-szolgáltatási céget hozott létre a Kapolyi László, volt ipari miniszter érdekeltségébe tartozó System Consulting Rt. (SC) - írja a holnap standokra kerülő HVG.

A nyíregyházi székhelyű társaság kisebbségi tulajdonosa a megyei területfejlesztési tanács. A Szatáv a térség hátrányos helyzetű településeinek informatikai fejlesztését tűzte ki célul, részben nonprofit módon. A tervek szerint az oktatási, egészségügyi intézmények, sőt a határon túli, például munkácsi, beregszászi magyarok számára bizonyos szolgáltatások ingyenesek lesznek, de a HVG szerint a Szatáv szolgáltatásai másoknak is olcsóbbak lesznek a piaci áraknál. 

Kapolyi szerint - aki az MSZP Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei listájáról került a parlamentbe, miután Fehérgyarmaton az egyéni kerületben vesztett - a fejlesztésre hozzávetőleg évi 100 millió forintot szánnak, amelynek jelentős részét cégei, illetve az általa létrehozott alapítványok állnak majd.  

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Beiktatták Balog Zoltánt a püspöki hivatalába

Beiktatták Balog Zoltánt a püspöki hivatalába

Halálra gázolt a vonat egy nőt Dorognál

Halálra gázolt a vonat egy nőt Dorognál

444.hu: Nem javasolták a külső szakértők az orosz vakcina engedélyezését

444.hu: Nem javasolták a külső szakértők az orosz vakcina engedélyezését