szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A bosnyák kormány a Mol és a horvát Ina alkotta konzorciummal folytatja a tárgyalásokat az Energopetrol 67 százalékának eladásáról, mert a két vállalat közös ajánlatát tartotta a legjobbnak - közölte csütörtökön Izet Zigic ipari és energiaügyi miniszter.

A Mol Rt. üdvözli a kormány döntését, amely szerint a Mol-INA közös pályázata lett az Energopetrol privatizációjára kiírt tender kedvezményezettje - közölte a Mol a döntés hírére reagálva. A Mol közleménye szerint a döntés nem okozott meglepetést számukra, miután az elbíráló bizottság már korábban a Mol-INA közös ajánlatát találta a legjobbnak az Energopetrol jövőjére nézve, és ezt a pályázatot ajánlotta a kormány figyelmébe.

Michel-Marc Delcommune, a Mol-csoport stratégiai és üzletfejlesztési igazgatója a közlemény szerint kijelentette, hogy minden erejükkel azon lesznek, hogy megfeleljenek a bosnyák társadalom és különösen az Energopetrol munkatársai várakozásainak. Remélik, hogy nemcsak a jó eredményeket, és magasabb profitot jelent majd ez a privatizáció Bosznia-Hercegovinának, hanem a Mol Rt. és az INA együtt pozitív példát tud mutatni további potenciális befektetőknek is.

Izet Zigic azt is elmondta, hogy az osztrák OMV ajánlata nem felelt meg a pályázati kiírás szabályainak, s egyébként is csak a harmadik volt a bosnyák Euroinzinjering cég mögött. "A Mol-INA konzorcium nagyon jó ajánlatot tett, s képesek lesznek megoldani az Energopetrol problémáit" - jelentette ki Zigic. A jövő héten a boszniai kormány megkezdi a tárgyalásokat a konzorciummal a még tisztázatlan kérdésekről.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Szerencsések a Mol részvényesei

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 58,99 pontos csökkenéssel 17064 ponton zárt kedden. A hétfői záró értékhez képest ez 0,34 százalékos gyengülés.

MTI Gazdaság

Az INA és a Mol közösen pályázik az Energopetrolra

A bosznia-hercegovinai kormány nyilvános pályázatával összhangban a horvát INA és stratégiai partnere, a Mol közös, nem kötelező érvényű szándéknyilatkozatot nyújtott be a szarajevói székhelyű Energopetrolba történő befektetésre - közölte a Mol Rt.

Új nevek az SZFE tanárlistáján: a zaklatás eltussolásával vádolt Kiss-B. Atilla is az SZFE új tanárai közt van

Új nevek az SZFE tanárlistáján: a zaklatás eltussolásával vádolt Kiss-B. Atilla is az SZFE új tanárai közt van

Doku360: A 19 méteres medencénkből jutott el a két lányom az ifi Európa-bajnoki címig

Doku360: A 19 méteres medencénkből jutott el a két lányom az ifi Európa-bajnoki címig

Zseniális reklám az 1930-as évekből az autók áramvonalasságáról

Zseniális reklám az 1930-as évekből az autók áramvonalasságáról