szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A három hónapos diszkont-kincstárjegy keddi aukciójára 84,67 milliárd forintnyi jegyzés érkezett az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) által meghirdetett 25 milliárdos mennyiségre - áll a kibocsátó közleményében.

A nemzetközi értékpapír-piaci szövetség (ISMA) ajánlása alapján számolt 6,19 százalékos aukciós átlaghozam 4 bázisponttal volt alacsonyabb a hétfői másodpiaci referenciahozamnál, és 13 bázisponttal maradt el a múlt keddi aukció átlaghozamától.

A legalacsonyabb aukciós hozam 6,16 százalék, a legmagasabb 6,20 százalék volt. A kincstárjegyek 98,4594 százalékos átlagos eladási áron keltek el. A piacon elmondták, hogy az aukció lényegében a várakozásoknak megfelelően alakult, a szerdai hat hónapos és a csütörtöki 12 hónapos diszkont-kincstárjegy aukcióján is hasonló érdeklődésre számítanak a nagy állampapír lejáratok következtében.

A másodpiacon visszafogott, "nyárias" kereskedésről számoltak be, a hozamszint minden lejáraton csökkent néhány bázisponttal a délelőtt folyamán.

Az alábbiakban a legutóbbi aukciók hozamát és azok változásait közöljük:

kötvények 15 éves (ISMA): 6,37 százalék -0,50
kötvények tízéves (ISMA): 5,99 százalék -0,32
kötvények ötéves (ISMA): 6,10 százalék -0,32
kötvények hároméves(ISMA): 6,17 százalék -0,38
kincstárjegy 12 hónapos (ISMA): 6,24 százalék -0,27
kincstárjegy 6 hónapos (ISMA): 6,26 százalék -0,27
kincstárjegy 3 hónapos (ISMA): 6,19 százalék -0,13
likviditási kincstárjegy (ISMA): 6,72 százalék -0,38

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Nagyot csökkent a kamatozó kincstárjegyek hozama

Az Államadósság-kezelő Központ (ÁKK) követte a jegybanki alapkamat csökkenésének mértékét, és a hétfőtől két héten át jegyezhető új kamatozó kincstárjegyek sorozatát már 75 bázisponttal alacsonyabb, évi 6,50 százalékos kamattal hirdette meg.

99 tudós számolta össze, hányféle növény van Új-Guineán – az eredmény 13 634

99 tudós számolta össze, hányféle növény van Új-Guineán – az eredmény 13 634

Összegyűlt a pénz a magyar olimpikon kislányának kezelésére

Összegyűlt a pénz a magyar olimpikon kislányának kezelésére

Már több mint ötmillió fertőzött van az Egyesült Államokban

Már több mint ötmillió fertőzött van az Egyesült Államokban