Tetszett a cikk?

Hétfőn hivatalosan is bejelenthetik: Sugár András távozik a T-Mobile Magyarország Rt. éléről. A hírek szerint a cégvezető nem értett egyet azzal, hogy beolvasszák az általa alapított vállalatot a Magyar Telekomba.

Sugár András, a T-Mobile Magyarország Rt. vezérigazgatójának távozásával kapcsolatban a Magyar Telekom sajtófőnöke a Népszabadságnak azt mondta: nem tudnak arról, hogy a csoport felső vezetésében változás következne be, erről ugyanis az igazgatóság határoz, amely eddig nem hozott ilyen döntést. 

A testület hétfőn ül össze, döntésével pedig hivatalossá teheti a vállalatvezér távozását. A lap információi szerint a mobilszolgáltatót megalakulása óta irányító Sugár "eltávolítása" csak a kezdet: idővel a T-Mobile mint jogilag önálló cég is megszűnhet, és beleolvadhat a Magyar Telekomba. Ennek jele lehet, hogy amíg Sugár helyét nem töltik be, Straub Elek, a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója látja majd el teendőit.

Sugár András megbízatása 2007 elején járt volna le, távozása így idő előttinek mondható. A Népszabadság szerint a háttérben alapvetően a tulajdonos céget vezető Straub Elek és Sugár András között egyre erősödő feszültség állt, annak a középpontjában pedig az, hogy másként képzelték el a Westel/T-Mobile szerepét. Straub évek óta szerette volna szűkebbre szabni a leányvállalat és annak vezetője önállóságát.

A lap szerint Sugár András távozásával elhárul az egyik legfőbb akadálya annak, hogy a T-Mobile-t integrálják a Magyar Telekomba. A beolvasztási terv részeként ajánlottak Sugár Andrásnak vezérigazgató-helyettesi funkciót a Magyar Telekomnál, hogy ebből a pozícióból irányítsa az üzletágként működő T-Mobile-t. Ezt Sugár nem fogadta el.

A piacvezető mobilszolgáltató beolvasztásában kulcsszerepe lehet az államnak, amely aranyrészvényes a legnagyobb hazai távközlési szolgáltatóban - teszi hozzá a Világgazdaság. A régóta tervezett lépésnek szakértők szerint az sem lehet akadálya, hogy a T-Mobile-t 2014 decemberéig még koncessziós szerződés kötelezi a GSM-szolgáltatásokra, a tavaly elnyert 3G-frekvenciahasználati jogosultsága pedig 2019-ig érvényes.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gazdaság

Több mint 800 településtől követel pénzt a T-Mobile

Az önkormányzatoknak vissza kell fizetniük az iparűzési adót, amelyet a T-Mobile 1999–2004 között a bázisállomások után befizetett. A Fővárosi Bíróság májusi döntése megegyezik a Pénzügyminisztérium szakmai álláspontjával – derült ki a parlament önkormányzati bizottságának szerdai ülésén.

Darknetről, bitcoinnal vette az eladásra szánt drogot, de így is lebukott

Darknetről, bitcoinnal vette az eladásra szánt drogot, de így is lebukott

Február közepéig halasztanák a Trump elleni impeachmentet a republikánusok

Február közepéig halasztanák a Trump elleni impeachmentet a republikánusok

Kigyulladt egy ház Tiszaszőlősön, egy ember meghalt

Kigyulladt egy ház Tiszaszőlősön, egy ember meghalt