szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Magyar Telekom Rt. közgyűlése jóváhagyta a Magyar Telekom és a T-Mobile Magyarország egyesülési szándékát - közölte a társaság hétfőn.

A részvényesek szavazással döntöttek a T-Mobile Magyarország Rt. beolvadási szándékáról a Magyar Telekom Rt.-be - áll a közleményben. Az egyesülést követően a Magyar Telekom Rt. működési formája változatlan marad. 

A közlemény szerint a rendkívüli közgyűlésen Straub Elek elnök-vezérigazgató tartott tájékoztatót a tervezett egyesülés részleteiről és Pap László, a Felügyelő Bizottság elnöke ismertette a bizottság álláspontját.

A közgyűlés döntése alapján az Igazgatóság 2005. szeptember 30-i fordulónappal elkészíti a Magyar Telekom Rt. jelenlegi, illetve a beolvadás utáni vagyonmérleg- és vagyonleltár-tervezetét.

Az igazgatóság e dokumentumokat, az egyesülési szerződést és  a jogutód társaság alapszabályában végrehajtandó esetleges módosítások tervezetét a közgyűlés elé terjeszti.

A közgyűlés elé terjesztik továbbá a jogutód Magyar Telekom Rt.-ben részvényesként részt venni nem kívánó személyekkel való elszámolás módjáról szóló tervezetet.

A Magyar Telekom igazgatósága október 6-án tett javaslatot a cég, illetve a T-Mobile Magyarország egyesülésére. Akkor az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM), több szakhatóság, illetve minisztérium is közölte, nem látják okát a jogügylet megakadályozásának. 

A cég korábbi közlése szerint a cégbírósági bejegyzést követően a T-Mobile önálló márkaként és üzletágként működik tovább a Magyar Telekom Rt.-n belül. 

Az egyesülés a vállalatcsoport várakozásai szerint előnyöket hoz az ügyfeleknek, valamint pozitív hatást gyakorol a piacra és a versenyre. 

Az egyesülés elősegíti a Magyar Telekom Csoport hosszú távon is fenntartható értékteremtési lehetőségeinek kiaknázását, különös  tekintettel az ügyfélbázis megtartására és fejlesztésére, a hatékonyság és a költségszintek optimalizálására, illetve az új innovatív technológiai lehetőségekből adódó előnyök kihasználására. 

Mindezeknek köszönhetően néhány éven belül a csoport pénzügyi  teljesítménye jelentősen, akár évi több tízmilliárd forinttal is javulhat. 

A Magyar Telekom szerint a két társaság összeolvadása az ügyfelek számára is kézzelfogható előnyökkel jár. Az egységes  ügyfélkiszolgálás egyszerűbbé teszi az ügyfelek számára az ügyintézést, a vásárlást, a számlakezelést, a műszaki segítségkérést. Továbbá a vezetékes és mobil tevékenység harmonizációja új, integrált szolgáltatások bevezetését teszi lehetővé.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
hvg.hu English version

Magyar Telekom and T-Mobile

Though the Economic Competition Office has no objections to a merger between Magyar Telekom and its mobile subsidiary, competitors believe the move will give the group a huge advantage.

MTI Gazdaság

Erősödés a tőzsdén, korrigált a Magyar Telekom

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 245,93 pontos emelkedéssel, 21028,35 ponton zárt szerdán, az előző napi záró értékhez képest ez 1,18 százalékos erősödés. A részvénypiac forgalma megközelítette a 14 milliárd forintot.

Világversenyen szereztek dobogós helyet az ELTE joghallgatói

Világversenyen szereztek dobogós helyet az ELTE joghallgatói

Még bizonytalan, mennyire halálos a koronavírus

Még bizonytalan, mennyire halálos a koronavírus

Megérkezett a tisztán elektromos Renault Twingo

Megérkezett a tisztán elektromos Renault Twingo