szerző:
hvg.hu

A Nike szerint az Adidas ellopta az edzőcipőkre kifejlesztett technológiát. Az amerikai cég beperelte német riválisát.

A világ egyik vezető sportszergyártója, a Nike keresetet nyújtott be legnagyobb riválisával, az Adidas-Salomonnal szemben. A Nike szerint az Adidas szabadalmi törvény sértett azzal, hogy a Nike által kifejlesztett "Shox" technológiát használta fel edzőcipőihez – írja a Guardian.

Nike SHOX
© Nike.com
Az amerikai cégnek 16 évébe telt a technológia kifejlesztése, és jelentős pénzeket emésztett fel, míg bevezették az új edzőcipőket a piacra. A technológiát 19 különböző szabadalommal védik. A Nike sportszergyártót úgy ismerik világszerte, mint amely sok energiát fektet abba, hogy fejlessze termékeit – nyilatkozta a cég alelnöke. Eric Sprunk szerint frusztráló és helytelen, amikor konkurens cégek "kölcsönveszik" és átalakítják a kifejlesztett technológiákat.

A német Adidas a második legnagyobb sportszergyártóvá vált a világon, miután megszerezte az irányítást a Reebok felett. A cég közleményben reagál majd a Nike vádjaira. Az Adidas részvényeinek árfolyama 0,21 százalékkal csökkent a hírre.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI Gazdaság

Az Adidas megveszi a Reebokot

A világ második számú sportruházat- és sportszergyártója, a német Adidas-Salomon megvásárolja az amerikai Reebokot.