szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A munkaügyi ellenőrök minden olyan vállalkozási szerződést átminősítenek munkaviszonnyá, amelynél a vállalkozót utasításokkal látja a szerződő partnere - hangzott el egyebek mellett a BKIK keddi budapesti rendezvényén, amelyet a munkajogi változások a témájában tartottak.

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) fórumán Csatári Mihályné, a Közép-Magyarországi Munkaügyi Felügyelőség osztályvezetője ismertette az új munkaügyi szabályokat. Az ellenőrzést központba állító előadó felhívta a figyelmet arra, hogy a munkaszerződésben akkor is meg kell határozni a konkrét alapbért, ha egyébként teljesítménybérben foglalkoztatja a munkaadó az alkalmazottat. A teljesítménybér két részből áll akkor, amikor a teljesítmény nem a munkavállalótól függ (például a fodrásznál, autószerelőnél kiszámíthatatlan, hogy naponta hányan keresik fel): a garantált bérből és a teljesítmény után fizetettből. Amennyiben a 100 százalékos teljesítmény a minimálbérrel azonos, akkor a garantált bér értelemszerűen ennél kisebb lesz.

Kevés munkaadó tudja, hogy a gyes-en lévő kismamát egy év után köteles visszavenni a cég, amennyiben ő dolgozni akar. Ha nem tud neki munkát adni, akkor állásidőt köteles fizetni, amíg a gyermeke nem lesz három éves, addig ugyanis nem mondható fel az anya munkaviszonya. Az apák a szülést követő két hónapon belül 5 nap munkaidő kedvezményre jogosultak. Az erre járó bért a munkaadónak megtéríti a Kincstár.

Ha a munkavállaló nem tölti ki a felmondását, akkor ez év elejétől az erre az időre járó bért a munkaadó megfizettetheti vele. Előbb fizetési felszólítást küld a munkaadó a volt alkalmazottjának, majd peren kívül, fizetési meghagyással juthat a pénzéhez - mondta az előadó, aki szerint kevesen ismerik ezt a kötelezettséget, illetve lehetőséget.

Az ellenőrök a munkaerőkölcsönzést csak kérelemre ellenőrzik. Ezen a területen új szabály, hogy fél év után a kölcsönzött munkavállalónak is ugyanaz a bér jár, mint a kölcsönbe vevő alkalmazottjának, két év után pedig minden juttatás megilleti. Alkalmi munkavállalói könyvvel nem lehet munkaerőt kölcsönözni. Csatári Mihályné elmondta, hogy a diákszövetkezetek által folytatott munkaerő közvetítés rendszerint fekete-kölcsönzés.

Amikor az ellenőrök megjelennek egy cégnél, a munkaszerződést kérik először. Ennek nem kell a külső munkahelyen lenni, bár ma már - főleg az építőiparban - ott tartják csalinak. Az ellenőr azonban nem elégszik meg a szerződéssel, mivel az Egységes Magyar Munkaügyi Adatbázisból (EMMA) is lekéri az adatokat. Ha ebben nincs bent az, akinek egyébként van munkaszerződése, egyértelmű a fekete foglalkoztatás. Ennek a bírság tarifája alkalmazottanként 100 ezer forint.

Az ellenőr joga a felek közötti jogviszony minősítése is. A munkaviszony lényege, hogy a munkavállalót a munkaadó irányítja és ellenőrzi, valamint munkabért fizet neki. A megbízás ügyek vitelére irányul a PTK szabályai szerint, így a kőműves segédmunkás nem tartozhat ebbe a körbe. A vállalkozási szerződés (amely egyébként szóban is megköthető) valamilyen eredmény létrehozására irányul. Ha két egyéni vállalkozó biztonsági őr egymást váltva őrködik egy cégnél, az még belefér a vállalkozásba. Aki viszont egy fővállalkozó cég alvállalkozójaként - nem a saját uraként - teszi ezt, az számíthat arra, hogy az ellenőr munkaviszonynak minősíti a szerződését.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!