szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A minimálisan előírt 90 napos mennyiség helyett az Európai Unió stratégiai nyersolajtartalékai a múlt héten 117 napi felhasználásának feleltek meg.

A Európai Unió bizottsága közölte, hogy a jövőben gyakrabban hozza majd nyilvánosságra, hol tartanak a tartalékok az unióban, ezzel is segíteni kívánják az olajpiaci feszültség apasztását. Ez idő szerint havonta teszik közzé a tartalék nagyságát, de ezek az adatok sokszor a több héttel korábbi állapotot mutatják, mivel a tagországok esetenként csak négy-öt hét késedelemmel adják át Brüsszelnek nemzeti tartalékai adatát.

A bizottság a piac olajár fellendülésének hatását még nem tartja számottevőnek Európa gazdasági kilátásaira, de ha az ár mostani szintjén marad, akkor a növekedés fékezését okozhatja az elkövetkezendő hónapokban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Drágul a benzin és a gázolaj szerdán

Emeli bruttó 5 forinttal a 95-ös benzin és bruttó 3 forinttal a gázolaj nagykereskedelmi árát szerdától a Mol. A Mol legutóbb március végén emelte ugyanekkora összegekkel az árakat.