szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A keddre meghirdetett három hónapos diszkont-kincstárjegy aukcióra 121,4 milliárd forintnyi jegyzés érkezett, ebből a meghirdetett 40 milliárd forintnál 5 milliárd forinttal több ajánlatot fogadott el az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) – közölte a társaság.

Az aukción az elfogadott 45 milliárd forintnyi ajánlaton felül további 4,5 milliárd forintnyi kincstárjegyet bocsátottak ki saját számlás értékesítésre. Az aukción 7,78 százalékos átlagos hozam alakult ki a nemzetközi értékpapír-piaci szövetség (ISMA) ajánlása alapján számítva. Ez 13 bázisponttal magasabb a hétfői másodpiaci referenciahozamnál, az egy héttel korábbi aukció átlaghozamát pedig 2 bázisponttal haladja meg.

Az aukción a legalacsonyabb elfogadott hozam 7,74 százalék, a legmagasabb 7,81 százalék volt. Az államkötvények másodpiacán mérsékelt forgalomban vételek és eladások váltották egymást, a hozamszint mintegy 3-4 bázisponttal csökkent a hétfői benchmarkokhoz képest.

Délben az eurót 276,25/40 forinton jegyezték, szemben a hétfő délutáni 277,50/70 forinttal. A bankok szerdától 676,6 milliárd forintot kötnek le a jegybank kéthetes betétjében, 82,3 milliárddal többet a lejáró összegnél. Ezzel a bankok betétje 848 milliárd forintra duzzadt az MNB-ben.

Az alábbiakban a legutóbbi aukciók hozamát és azok változásait közöljük: kötvények 15 éves (ISMA): 7,16 százalék +0,36 kötvények tízéves (ISMA): 7,37 százalék -0,60 kötvények ötéves (ISMA): 7,84 százalék -0,56 kötvények hároméves(ISMA): 8,18 százalék +0,30 kincstárjegy 12 hónapos (ISMA): 8,14 százalék +0,21 kincstárjegy 6 hónapos (ISMA): 7,75 százalék +0,33 kincstárjegy 3 hónapos (ISMA): 7,78 százalék +0,02 likviditási kincstárjegy (ISMA): 7,62 százalék +0,27

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gazdaság

Sikeres kincstárjegy-aukció, erősödő forint

Eredményes volt csütörtökön a 12 hónapos futamidejű diszkont kincstárjegyek aukciója, amelyen a kincstár 30 milliárd forint névértékű jegyet bocsátott ki. A sikeres aukció után erősödött a forint.

Gazdaság

Ismét eredménytelen volt a kincstárjegy-aukció

Eredménytelen volt szerdán a hat hónapos futamidejű diszkont kincstárjegyek aukciója, ez azonban nem törte le a piacon a megindult kedvező folyamatokat - mondják a dealerek. Kedden a három hónapos kincstárjegyek aukciója is sikertelenül végződött.

MTI Gazdaság

Érdektelenség a likviditási kincstárjegy aukción

A hathetes hátralévő futamidejű likviditási diszkont-kincstárjegy hétfői aukcióján a felajánlott 40 milliárd forintos mennyiségre mindössze 26,02 milliárd forintnyi ajánlat érkezett, amit teljes egészében elfogadott az Államadósság Kezelő Központ Zrt. (ÁKK) hétfőn.

MTI Gazdaság

Nagyot csökkent a kamatozó kincstárjegyek hozama

Az Államadósság-kezelő Központ (ÁKK) követte a jegybanki alapkamat csökkenésének mértékét, és a hétfőtől két héten át jegyezhető új kamatozó kincstárjegyek sorozatát már 75 bázisponttal alacsonyabb, évi 6,50 százalékos kamattal hirdette meg.

Csütörtökön ingyen utazhatnak a BKK-járatokon az autósok

Csütörtökön ingyen utazhatnak a BKK-járatokon az autósok

Zivatarveszély miatt figyelmeztetést adtak ki az egész országra

Zivatarveszély miatt figyelmeztetést adtak ki az egész országra

Még a Matchbox is teljesen zöld lesz 2030-ra

Még a Matchbox is teljesen zöld lesz 2030-ra