szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A 12 hónapos diszkont-kincstárjegy aukcióján a meghirdetett és értékesített 40 milliárd forintnyi mennyiségre 110,5 milliárd forintért érkezett jegyzés az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) tájékoztatása szerint.

Az elfogadott ajánlatokon felül az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) 8 milliárd forintnyit bocsátott ki saját számlás értékesítésre.

Az aukción 8,15 százalékos átlaghozam alakult ki a nemzetközi értékpapír-piaci szövetség (ISMA) ajánlása alapján számítva, ez a szerdai másodpiaci referenciahozamnál 5 bázisponttal magasabb, a két héttel korábbi értékesítés átlaghozamát 1 bázisponttal haladta meg. A legalacsonyabb elfogadott hozam 7,48 százalék, a legmagasabb 8,19 százalék volt.

A piacon elmondták, hogy az aukció a várakozásoknál kissé kedvezőbben alakult, reggel 8,20 százalék körüli aukciós hozamszintet vártak. A kedvezőbb aukciós eredményben szerepe volt a forint délelőtti erősödésének is.
 
A délelőtt folyamán a közép-európai régióval, különösen a zlotyval  együtt mozgott a forint. A reggeli esést korrekció követte: az eurót délben 276,70/80 forinton jegyezték, míg reggel 277,80/278,00 forinton állt a kurzus. 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Ötmilliárddal több kincstárjegyet adtak el az aukción

A keddre meghirdetett három hónapos diszkont-kincstárjegy aukcióra 121,4 milliárd forintnyi jegyzés érkezett, ebből a meghirdetett 40 milliárd forintnál 5 milliárd forinttal több ajánlatot fogadott el az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) – közölte a társaság.

MTI Gazdaság

Érdektelenség a likviditási kincstárjegy aukción

A hathetes hátralévő futamidejű likviditási diszkont-kincstárjegy hétfői aukcióján a felajánlott 40 milliárd forintos mennyiségre mindössze 26,02 milliárd forintnyi ajánlat érkezett, amit teljes egészében elfogadott az Államadósság Kezelő Központ Zrt. (ÁKK) hétfőn.

Meghalt Fülöp  – a brit monarchia elvesztette a mesebeli hercegét

Meghalt Fülöp – a brit monarchia elvesztette a mesebeli hercegét

Országos akcióban segítik a szegénységben élők regisztrációját az oltásra

Országos akcióban segítik a szegénységben élők regisztrációját az oltásra

Meghan Markle biztosan kihagyja Fülöp herceg temetését, Harry viszont elmegy

Meghan Markle biztosan kihagyja Fülöp herceg temetését, Harry viszont elmegy