szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) az első nyolc hónapban 178248 ellenőrzést végzett el, aminek eredményeként 203 milliárd forint adókülönbözetet állapított meg - mondta Szikora János az APEH elnöke pénteken Budapesten sajtótájékoztatón. A feltárt adóhiány 46 százalékkal több a tavalyi első nyolc havinál.

Az elnök közölte: az ellenőrzésekhez kapcsolódóan kivetettek 69 milliárd forint adóbírságot, 2,6 milliárd forint mulasztási bírságot, és 44,6 milliárd forint késedelmi pótlékot.

A vizsgálatok 48,8 százalékát az egyes adókötelezettségek teljesítésére, 28,3 százalékát az utólagos revíziókra, míg 17,8 százalékát az adatok gyűjtésére irányuló ellenőrzések tették ki.

Az elnök kiemelte, hogy a feltárt adókülönbözetből 148 milliárd forint már jogerőssé vált, aminek 86 százaléka az általános forgalmi adóval kapcsolatos.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Miért mentették fel az APEH két elnökhelyettesét?

Veres János pénzügyminiszter szerdán, az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) vezetőinek értekezletén bejelentette: július 15-i hatállyal felmenti az APEH két elnökhelyettesét, Vámosi-Nagy Szabolcsot és Futó Ivánt - közölte a Pénzügyminisztérium (PM).

MTI Vállalkozás

APEH: szigorított ellenőrzések az adóminimalizálókkal szemben

Az APEH felfüggesztheti a cégek adószámát, később pedig nyomon követheti azokat a vállalkozásokat, amelyek felfüggesztett adószámmal vagy nem megfelelő sorszámú számlával dolgoznak. Szigorítják az ellenőrzéseket, főként az adóminimalizálókkal szemben. Az erre vonatkozó jogszabályok július 17-től olvashatóak a Magyar Közlönyben.

Ingatlanmenedzser

Ingatlanos adók: terhek és tervek

A Gyurcsány-csomag kapcsán sok szó esik a tervezett ingatlanadóról: bár ilyen adó még nincs, a kiskapu már megvan. Utánajártunk, milyen terhek hárulnak most és közeljövőtől az ingatlantulajdonosokra, és megúszható-e a pénzátutalás az APEH-nek.

MTI Gazdaság

A tavalyinál keményebben szankcionál az APEH

Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) az első fél évben a működő gazdasági társaságoknál és a magánszemélyeknél 339,2 milliárd forint összegű hátralékot állapított meg, 2,1 százalékkal többet, mint a tavalyi első félévben. Ebből 231,4 milliárd forint tőkehátralék, 74,2 milliárd forint pótlék, 33,7 milliárd forint bírság volt.

MTI Vállalkozás

Beérik az APEH munkájának gyümölcse

„Kezd beérni a gyümölcse az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) folyamatos és szigorú ellenőrzéseinek: a Balaton idegenforgalmilag frekventált területein a nyár elejéhez képest 13 százalékkal csökkent az adózók által elkövetett mulasztások száma” - tette közé az adóhatóság internetes honlapján csütörtökön.

MTI Vállalkozás

Megszállta a Balatont az APEH

Számos szabálytalanságot állapítottak meg az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) adóellenőrei a hétvégén a Balatonnál tartott, "Vakáció 2006" elnevezésű országos akciójuk során. A vizsgálatok nyomán a nyugtaadási kötelezettség elmulasztása miatt várhatóan 7 üzletet 12 napra bezárnak, s szabálytalan foglalkoztatás miatt további 11 üzlet lezárása, illetve egy adózó tevékenységének a felfüggesztése várható - közölte az adóhatóság.

Vállalkozás

Hárommilliárdos APEH-tartozása van egy budapesti cégnek

A szokásos menetrendnek megfelelően az adóhivatal közzétette azoknak az adózóknak a névsorát, akik jelentős adóhiányt halmoztak fel. Idén a feketelista élén a XV.kerületi Hagyományos Családi Vállalkozás Kft. áll 3 milliárd forintot megközelítő adóssággal, írja a Világgazdaság.

Kétszáz tonna veszélyes anyagot szállítottak el Kiskunhalasról

Kétszáz tonna veszélyes anyagot szállítottak el Kiskunhalasról

Így lejtett kis híján haláltáncot Ferenc autója egy rámenős előzés során - videó

Így lejtett kis híján haláltáncot Ferenc autója egy rámenős előzés során - videó

Óvatos a Microsoft, csak szeptemberre tervezi a „nagy nyitást”

Óvatos a Microsoft, csak szeptemberre tervezi a „nagy nyitást”