szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Elmarad a szerződéskötés a MÁV Zrt. által, személyvonatok és pályaudvarok takarítására kiírt tender egyik győztesével, a Prekop Kft-vel. Néhány vállalkozó ugyanis jogorvoslati kérelemmel él, mondván, jogtalanul zárták ki őket a versenyből. A pályázatnak a Délnyugat-Dunántúli régióra szóló második része eleve eredménytelen lett, ott több résztvevő titokban összejátszott az ajánlatok kidolgozásánál, ezért az eredményt megsemmisítették.

Néhány napig örülhettek csak a Prekop Kft. tulajdonosai és dolgozói annak, hogy elnyerték a Magyar Államvasutak Zrt. legnagyobb, úgynevezett központi régiójának (a Keleti és a Nyugati Pályaudvarnak, illetve a Szolnokhoz tartozó területeknek) takarítására kiírt pályázatot, amely évente kilencszáz millió forint bevételt hozhatott volna a cégnek. A MÁV Zrt. közleménye szerint a június 21-i eredményhirdetést követően „a vesztes vállalkozók jogorvoslati kérelmet adtak be a Közbeszerzési Döntőbizottsághoz, azt állítva, hogy jogtalanul zárták ki őket a tenderből.” A hvg.hu úgy tudja, hogy csak a jogorvoslati kérelem kimenetelének ismeretében fognak dönteni a vasúttársaság illetékesei, addig pedig nem írják alá a dokumentumot, amelyet eredetileg június 29.-ére ígértek.

A takarításra kiírt pályázatnak Délnyugat-Dunántúlra szóló része is több sebből vérzik. A részajánlat eredménytelen volt, mert mint a MÁV által megküldött tájékoztató beszámol róla: az ajánlatkérő a részajánlat eredménytelenségéről döntött, két konzorciumnak az eljárás tisztaságát illetve a többi ajánlattevő érdekeit súlyosan sértő cselekménye miatt. A konzorciumok, a Vako PS Kkt.- Vako Nyíregy Kkt.-Vako BZ Kkt. konzorcium és a Vako Dombó Kkt.-Vako Duna Kkt. - Vako Szalka Kkt.- Vako DB Ingatlan Kkt. Konzorcium, „szinte teljesen megegyező szövegezéssel és formában, valószínűsíthetően ugyanazon személy által összeállított, előzetesen egyeztetett ajánlatokat és kiegészítő dokumentumokat nyújtottak be.” A MÁV közölte: az eredménytelen területre a lehető legrövidebb időn belül újabb pályázatot írnak ki.

hvg.hu

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
HavariaPress Itthon

Költözik a MÁV a kormányzati negyedből

Egyelőre csak az biztos a kormányzati negyeddel kapcsolatban, hogy a MÁV az év végéig kiüríti a Ferdinánd híd és a Nyugati pályaudvar közötti területet - derült ki a helyszíni bejáráson. A MÁV december végéig kiüríti azt a 4,4 hektáros területet a Ferdinánd híd és a Nagykörút között, ahol a kormányzati negyed lesz.

MTI Gazdaság

Mosóczi László a MÁV Start vezérigazgatója

Mosóczi Lászlót, a MÁV Zrt. eddigi üzletági általános vezérigazgató-helyettesét nevezte ki a MÁV Start Zrt. vezérigazgatójának Heinczinger István, a MÁV ZRt. vezérigazgatója július 1-jei hatállyal - közölte a vasúttársaság szerdán.

MTI Itthon

Szárnyal a MÁV: 1 000 milliárdos fejlesztés 2007 és 2013 között

A 2007-2013. évi Közlekedési Operatív Programban (KÖZOP) 753 milliárd forint forrás áll rendelkezésre vasúti projektekre, a MÁV saját forrásból további 197 milliárd forintot szán fejlesztésre ezen időszak alatt - mondta Heinczinger István, a MÁV Zrt. vezérigazgatója egy csütörtökön kezdődött két napos szakmai konferencián.

MTI/hvg.hu Gazdaság

Elindul az új vasúti személyszállító cég, a MÁV Start

Minden feltétel összeállt ahhoz, hogy a MÁV személyszállítási üzletága, a MÁV Start megkezdje önálló működését július elsején – közölte Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter szerdán a MÁV és a MÁV Start vezetőivel folytatott munkamegbeszélést követően.

Fideszhez köthető médiamunkások indítottak online újságot Pécsen

Fideszhez köthető médiamunkások indítottak online újságot Pécsen

Eltűnt az ételautomaták több, mint kétharmada, miután be kellett kötni őket a NAV-hoz

Eltűnt az ételautomaták több, mint kétharmada, miután be kellett kötni őket a NAV-hoz

Kitalált egy arcmaszkot, ami még az arcazonosításnál is használható (lenne)

Kitalált egy arcmaszkot, ami még az arcazonosításnál is használható (lenne)