szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az osztrák OMV 80 százalékos részesedést szerzett a Thani Tunisia Sidi Mansour B.V.-től a Tunézia tengeri részén található "Sidi Mansour" kutatási koncesszióban.

A terület 6592 négyzetkilométer nagyságú és mintegy 30 kilométerre északra fekszik a már kitermelés alatt álló astarti olajmezőtől, amelyben az OMV részesedéssel bír.

A koncesszió megszerzését még a tunéziai nemzeti olajvállalatnak, az ETAP-nak és a tunéziai hatóságoknak is jóvá kell hagyniuk.

Az OMV először az 1970-es években jelent meg Tunéziában. A társaság 2003-ban vásárolta fel a Preussag kutatási és kitermelési eszközeit, amely által elérhetővé vált számára az ország délkeleti részén fekvő hét működő olajmező.

Az OMV Tunéziában jelenleg két kutatási és öt kitermelési koncesszióban érdekelt. A vállalat jelenlegi tunéziai kitermelése napi mintegy 9 ezer hordó. Emellett a Jenein Sud kutatási blokkban is közreműködik.

Az OMV napi össztermelése mintegy 321 ezer hordó, a vállalatcsoport 2007 végén 1,22 milliárd hordó olaj- és gáztartalékkal rendelkezett.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Ragaszkodik a MOL megvételéhez az OMV-vezér

Az OMV vezérigazgatója annak ellenére sem adja fel a Mol bekebelezésére irányuló tervét, hogy a magyar cég budapesti közgyűlése fölöttébb kedvezőtlen döntéseket hozott az osztrák konszern szempontjából.

MTI/hvg.hu Gazdaság

Az OMV nem ért el érdemi eredményt a Mol közgyűlésén

Osztalékként bruttó 85 milliárd forintot fizet ki a 2007. év után a Mol Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt. a társaság éves rendes közgyűlésén szerdán meghozott döntés alapján. A társaság legfelsőbb fóruma újraválasztotta a cég menedzsmentjét, annak ellenére, hogy a legnagyobb tulajdonos OMV korábbi hírek szerint ezt szerette volna megakadályozni.