szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A szlovák jegybank kedden változatlanul hagyta az irányadó kamatot, amely immáron közel másfél éve ugyanazon a szinten van, 4,25 százalék.

A döntés megfelelt a piaci várakozásoknak, mivel a szlovák központi bank a kamatszintet az euró bevezetése előtt igyekszik az eurózónában érvényes kölcsönfelvételi lehetőséghez igazítani. A 4,25 százalékos két hetes újrafinanszírozási kamatláb 25 bázisponttal haladja még meg az eurózóna irányadó kamatát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Simor: a túlnyomó többség változatlan kamatra voksolt

Nem változtatott a jegybanki alapkamat 8,5 százalékos szintjén a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa hétfőn. Piaci elemzők egybehangzóan a kamat tartására számítottak. A 8,5 százalékos alapkamat május óta van érvényben.

MTI Világ

London: "igen nagy csalódás" után Fed- és EKB-kamatcsökkentés?

"Igen nagy csalódás", hogy az amerikai képviselőház elvetette a rossz banki hitelportfoliók kivásárlására összeállított kormányzati csomagot - mondta hétfő este a brit miniszterelnök. A Londonban megjelent első gyorselemzések szerint súlyos amerikai recesszió fenyeget, ha a Kongresszus nem lép gyorsan valamit, és akár két napon belül Fed-, sőt euróövezeti kamatcsökkentés is következhet.

Négyezren váltották vissza a vasúti vagy buszbérletüket

Négyezren váltották vissza a vasúti vagy buszbérletüket

25 milliós kártérítést kell fizetnie a lúgos orvosnak áldozata számára

25 milliós kártérítést kell fizetnie a lúgos orvosnak áldozata számára

Videóban mutatja meg egy orvos, mit látnak a haldokló koronavírusos betegek utolsó perceikben

Videóban mutatja meg egy orvos, mit látnak a haldokló koronavírusos betegek utolsó perceikben