szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) 3 hónapos diszkont kincstárjegy aukcióján közel három és félszeres túljegyzés mellett, 66 bázisponttal 10,46 százalékra csökkent az átlaghozam.

Az ÁKK az előző, november 25-i aukcióval megegyező összegben, 30 milliárd forint értékben hirdetett meg 3 hónapos diszkont kincstárjegyet (D090311) értékesítésre. Az elsődleges forgalmazók 146 ajánlatot nyújtottak be 121,638 milliárd forint értékben. A túljegyzés mértéke 3,48-szorosra csökkent az előző 3,97-szeresről.

Az ÁKK 43 ajánlatot fogadott el a meghirdetettnél nagyobb, 35 milliárd forintos összegre, ugyanakkor a kibocsátott összeg 45,5 milliárd forint lett.

Az aukción 10,46 százalékos átlaghozam alakult ki az előző 11,12 százalék után. Az elért legalacsonyabb hozam 10,00 százalék, a legmagasabb 10,55 százalék lett. A korábbi aukciók átlaghozama sorrendben: 12,50, 12,18, 11,99 és 11,12 százalék volt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kitilthatják az olasz zászlót és himnuszt az olimpiáról

Kitilthatják az olasz zászlót és himnuszt az olimpiáról

Aláírta Biden az első rendeleteit, amelyekkel az olajipar útjába állna

Aláírta Biden az első rendeleteit, amelyekkel az olajipar útjába állna

A szegedi rektor már tudja, kit ültetnek föléjük

A szegedi rektor már tudja, kit ültetnek föléjük