szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A monetáris tanács tagjai közül nyolcan szavaztak 50 bázispontos kamatcsökkentésre, ketten az alapkamat szinten tartására voksoltak a december 8-i ülésen.

A testület akkor 11 százalékról 50 bázisponttal 10,5 százalékra csökkentette a jegybanki alapkamatlábat. A kamatcsökkentésre voksolt: Bánfi Tamás, Bihari Vilmos, Csáki Csaba, Hardy Ilona, Király Júlia, Kopits György, Neményi Judit és Simor András, míg a szinten tartás mellett volt Bihari Péter és Oblath Gábor.

Az indoklás szerint a tagok egyetértettek abban, hogy a 2008. október 22-i rendkívüli kamatemelést alátámasztó körülmények jelentős megváltozása indokolttá teszi, hogy a testület az előre bejelentettől eltérő időpontban is napirendre tűzze a jegybanki alapkamat megváltoztatásának kérdését.

Az európai jegybankok a reálgazdasági teljesítményhez és az inflációhoz kapcsolódó, egyértelműen lefelé mutató kockázatok alapján jelentős kamatcsökkentésekről döntöttek az ülést megelőző héten.VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Visszatérhet a '80-as évek kedvelt panellakáskelléke, a tájképposzter

Visszatérhet a '80-as évek kedvelt panellakáskelléke, a tájképposzter

Ezt hallgatnánk, ha ma kint lennénk a Szigeten – második nap

Ezt hallgatnánk, ha ma kint lennénk a Szigeten – második nap

Rátóti Zoltán a Színművészetiről: Nem tervezünk tisztogatást

Rátóti Zoltán a Színművészetiről: Nem tervezünk tisztogatást