szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) 2,5 milliárd dolláros készenléti hitelkeretben állapodott meg Fehérorszországgal, a megállapodást várhatóan januárban jóváhagyják, és utána Fehéroroszország azonnal lehívhatja az első, 800 millió dolláros részletet.

Ez a program segíteni fogja Fehéroroszországot a rendezett kiigazításokban, amelyeket a külső eredetű megrázkódtatások tesznek szükségessé, olvasható az IMF közleményében, amelyet az alap vezérigazgatója, Dominique Strauss-Kahn írt alá. Az IMF-fel egyezményes kiigazítások között költségvetési mértéktartás, az állami beruházások visszafogása, a bankok kölcsönpolitikájának irányítása, a közszférában érvényesítendő bérmérséklet szerepel, továbbá a szociális védőháló megerősítése a legjobban rászorulók számára, az IMF közleménye szerint.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Dibusz a Juventus elleni vereségről: Ez egy minitragédia

Dibusz a Juventus elleni vereségről: Ez egy minitragédia

Kicsi, kifejezetten európai Teslát tervezne Elon Musk

Kicsi, kifejezetten európai Teslát tervezne Elon Musk

Gyurcsány szerint 900 ezer szavazója van a DK-nak

Gyurcsány szerint 900 ezer szavazója van a DK-nak