szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Ukrajnának piaci árat kell fizetnie a gázért, ebben az esetben Oroszország is piaci díjat fizet majd a tranzitért - jelentette ki csütörtökön este Vlagyimir Putyin orosz kormányfő.

Novo Ogarjovói rezidenciáján külföldi újságírók előtt az mondta, Moszkva szerint Ukrajnának piaci árat kell fizetnie a gázért, mivel a korábbi feltételeket nem teljesítette, s ebben az esetben az orosz fél is piaci tranzitdíjat fizet.

Putyin a gáz piaci árát ezer köbméterenként 470 dollárban jelölte meg, a tranzitdíjat ezer köbméter/száz kilométerenként 3-4 dollárban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Németország új gázszállítási útvonalakat keres

Az orosz-ukrán gázvita nyomán Németország új szállítási útvonalakat keres. Csütörtöki értesülések szerint berlini politikai és gazdasági körökben egyaránt felerősödtek a tranzitútvonalak diverzifikálását célzó követelések, s a legfőbb nyertes a tervezett, s az elmúlt időszakban sokat vitatott Balti-tengeri földgázvezeték lehet.

Világ

Európát fenyegető orosz-ukrán gázvita

Ausztria és Németország is megérezte ezúttal a menetrendszerű orosz– ukrán gázháborút, amely a magyar ellátást is veszélyezteti. A feszültség az orosz gazdaság bajainak az elkendőzésére is módot ad a Kremlnek.