szerző:
MTI/hvg.hu
Tetszett a cikk?

A világgazdasági helyzet rosszabbodik, és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) legközelebbi előrejelzései nem lesznek optimisták, mondta az IMF vezérigazgatója, Dominique Strauss-Kahn kedden Budapesten.

Magyarország programja, amelyben tavaly egyetértés volt az IMF-fel, sínen van, de Magyarországnak is van még teendője a világgazdasági lassulás következményeinek kivédésében, folytatta az IMF vezetője.

Gyurcsány Ferenc és Dominique Strauss-Kahn, az IMF vezérigazgatója. A magyar program sínen van.
© Stiller Ákos


Néhány napon belül új előrejelzéseket adunk ki, nem lesznek biztatók, és a helyzet egész Kelet-Európában rossz, nem csak Magyarországon. A Magyarországgal megállapított program jól halad. Azért jöttem, hogy megnézzem a haladást: meglehetősen elégedett vagyok – mondta Strauss-Kahn, miután találkozott a Magyar Nemzeti Bank elnökével, Simor Andrással.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Strauss-Kahn: a világ 2010 elején kezd gyógyulni

A világgazdaság a jövő év végén vagy 2010 elején kezdhet gyógyulni egy nagyon nehéz év után – mondta a Nemzetközi Valutaalap (IMF) vezérigazgatója, Dominique Strauss-Kahn egy hétfői madridi konferencián.

MTI/hvg.hu Gazdaság

Strauss-Kahn: több pénzre van szüksége az IMF-nek

Több pénzre lesz szüksége a Nemzetközi Valutaalapnak (IMF) a segítségre szoruló országok számának várható növekedése miatt, mondta hétfőn Londonban a szervezet vezérigazgatója, aki alig burkolt formában gazdaságélénkítő célú kamatcsökkentésre szólította fel az euróövezetet.

Szennyezés miatt hív vissza egy sajtot a Lidl

Szennyezés miatt hív vissza egy sajtot a Lidl

Hont András: Többség törvényt bont

Hont András: Többség törvényt bont

Tények és tévhitek a dohányzás körül

Tények és tévhitek a dohányzás körül