szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) keddi, 3 hónapos diszkont kincstárjegy aukcióján a korábbinál valamivel élénkebb érdeklődés, kétszeres túljegyzés mellett 40 bázisponttal emelkedett a hozam.

Az ÁKK az előző, január 6-i aukcióval megegyező összegben, 40 milliárd forint értékben hirdetett meg 3 hónapos diszkont kincstárjegyet jegyzésre. Az elsődleges forgalmazók 58 (múlt héten 76) ajánlatot nyújtottak be 80,28 (múlt héten 74,304) milliárd forint értékben.

Az ÁKK 8 (múlt héten 39) ajánlatot fogadott el a teljes meghirdetett összegre. A túljegyzés mértéke 2,00-szeres lett, az előző aukció 1,86-os mutatója után. A teljes kibocsátás a múlt hetivel megegyező 52 milliárd forint volt.

Az aukción 9,40 százalékos átlaghozam alakult ki, 40 bázisponttal magasabb az előző értékesítés hozamánál. Az aukción elért minimális és maximális hozam is 9,40 százalék lett.

A korábbi aukciók átlaghozama sorrendben 10,46 százalék, 9,44 százalék, 8,87 százalék, 8,75 százalék, 9,27 százalék és 9,00 százalék volt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Visszavásárlási aukció 3 és 5 éves államkötvényekre

Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) 3 és 5 éves lejáratú államkötvényekre hirdetett visszavásárlási aukciót szerdán. Az 5 éves kötvényekre sikertelenül zárult az aukció, 3 éves kötvényeket 11,9 milliárd forint értékben vásárolt vissza az ÁKK 9,15 és 9,41 százalékos átlaghozammal.

Ideiglenesen megszünteti a karanténmentes beutazást az Egyesült Királyság

Ideiglenesen megszünteti a karanténmentes beutazást az Egyesült Királyság

Anne Applebaum: Trump az élete hátralévő részét bíróságokon tölti

Anne Applebaum: Trump az élete hátralévő részét bíróságokon tölti

Érdemes lesz vigyázni Orbán ajándékával a 25 éven aluliaknak

Érdemes lesz vigyázni Orbán ajándékával a 25 éven aluliaknak