szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Új épületszárnyat nyitott székesfehérvári szolgáltatóközpontjában az IBM; a bővítés a szolgáltatások körét is érinti majd, a beruházáshoz a cég 500 millió forintos uniós támogatást kapott.

A magyar befektetésösztönzési és kereskedelemfejlesztési ügynökség, az ITD Hungary szerdai közleménye szerint a vállalat a vevői igények bővülése miatt döntött a meglévő központ fejlesztése mellett.

A nemzetközi feladatokat ellátó központ bővítésével 290 új, döntő többségében magasan kvalifikált munkahely jön létre Magyarországon. A beruházáshoz az IBM Data Storage Systems Kft. 500 millió forintos uniós támogatást kapott a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Gazdaságfejlesztési Operatív Programjának "nemzetközi szolgáltató központok létrehozására és fejlesztésére" című kiírásából.

A vállalat székesfehérvári, a számítástechnikai szoftverrendszerek távfelügyeletével foglalkozó központja immár tíz éves múltra tekint vissza. A mostani bővítés a szolgáltatások körét is érinti majd. A közlemény szerint Magyarországon 2000 táján jelentek meg az első regionális szolgáltató központok. Eddig mintegy 50 telepedett le Magyarországon, mára már több mint 20 ezer embert foglalkoztatnak. A nagyobbak – így a most bővítő IBM is – egyenként 500-1700 munkahelyet teremtettek. „A szolgáltatóközpontok szerepe a jelenlegi helyzetben felerősödik, hiszen ezek a központok a vállalatcsoporton belül javítják a hatékonyságot, s így költségmegtakarítást eredményeznek. Magyarország iránt e téren továbbra is élénk az érdeklődés” – fejtette ki Kilián Csaba, az ITD Hungary befektetési igazgatója a közleményben.

Az ITD Hungary jelenleg hét szolgáltató típusú beruházás Magyarországra telepítésével kapcsolatban folytat tárgyalásokat; amennyiben ezek mind itt valósulnak meg, úgy 3000 új munkahely létesülhet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Tech

Új prevenciós megoldás az IBM-től

Egyre kifinomultabb támadásokat vonnak maguk után az egyre szofisztikáltabb, szervezetek és platformok közötti együttműködést biztosító üzleti modellek és infrastruktúrák. Ennek köszönhetően mutatta be az IBM új, integrált biztonsági rendszerét, amely az ismertebb és a preventív módszereket ötvözi.

hvg.hu Gazdaság

IBM: fejleszteni kell a vezetői utánpótlás kinevelését

A humán erőforrás (HR) igazgatók háromnegyede az egyik legsúlyosabb problémának és erőteljesen fejlesztendő területnek tartja az új vezetők kinevelését az IBM üzleti tanácsadó egységének (IBM Global Business Services) és az Economist kutatási részlegének (Economist Intelligence Unit) legújabb, globális emberi erőforrás témájú kutatási beszámolója szerint.

Bari Máriusz Tech

Az IBM védi Pekinget a terrorizmustól

Az IBM komplex megfigyelőrendszerét használják 2008-ban a pekingi olimpia biztosítására. A Smart Surveillance System, azaz az S3 digitális videoanyagokat elemez és azonnal riaszt, ha bizonyos mozgásmintákat fedez fel.

hvg.hu Tech

Ingyenes Lotus irodai programcsomagot adott ki az IBM

A cég európai idő szerint szeptember 19-én hajnalban mindenki - mind a magán-, üzleti-, közszolgálati-, oktatási felhasználók – számára ingyenesen elérhetővé tette legújabb fejlesztésű IBM Lotus Symphony elnevezésű, vállalati igényeknek is megfelelő szoftvercsomagját, amely egyaránt tartalmaz szövegszerkesztőt, táblázatkezelőt és prezentáció-tervezőt. A szövegszerkesztőből közvetlenül PDF dokumentum is létrehozható.

Bari Máriusz Tech

IBM: így élünk majd öt év múlva

Másodjára hozza nyilvánosságra az IBM a "Next Five in Five" listát, amelyben azt taglalja: mi az az öt technológia, amely megváltoztathatja az elkövetkező öt évben az emberek életét. A lista piackutatási és társadalmi trendeken, valamint az IBM laborok fejlesztésein alapul.

hvg.hu Gazdaság

Az IBM jóslata: jönnek a háztáji energiatermelő-hálózatok

Az elkövetkező öt-tíz év egyik legfontosabb trendje az energiaiparban a felhasználók aktív bekapcsolódása lesz az energia-ellátásba – jósolja az IBM új tanulmánya. A megállapítások alapjául szolgáló kutatás során világszerte közel kétezer energiafogyasztót, száz energiaipari vezetőt és több szakértőt kérdeztek meg, akiknek meglátásait ötvözték az IBM iparági tapasztalataival.

hvg.hu Gazdaság

Taroltak a magyarok az IBM kutatóműhelyeknek kiírt versenyében

Az IBM Magyarország vezérigazgatója, Paál Péter február 15-én átadta a cég nemzetközi zsűrije által megítélt szakmai díjakat egyetemi kutatóműhelyek számára. A magyar pályázók taroltak ebben az évben, és az Európában kiosztott összesen 50 elismerésből csak három nagy országban – Németországban (12), Nagy-Britanniában (7) és Oroszországban (6) – nyertek több Faculty Awardot, mint itthon.

50 ezer ember életét lehetne megmenteni csak Európában a légszennyezés visszaszorításával

50 ezer ember életét lehetne megmenteni csak Európában a légszennyezés visszaszorításával

Kilőtt a látogatottsága az internetes keresőnek, amely legyűrné a Google-t

Kilőtt a látogatottsága az internetes keresőnek, amely legyűrné a Google-t

Szijjártó gratulált Biden minisztereinek

Szijjártó gratulált Biden minisztereinek