szerző:
ecoline.hu
Tetszett a cikk?

A forint alig észrevehető elmozdulást produkált kedden délelőtt, az eurót 273 közelében jegyezték. A szakemberek nyugodt hétre és stabil árfolyamra számítanak, a szabadságolások miatt nagy mozgások nem várhatóak.

Nyugodt napot kezdett a forint a bankközi devizapiacon, fontosabb árfolyammozgató hírek nem érkeztek, és a befektetők is inkább a nyaralást választották az üzletelés helyett. Az eurót 272,80 forinton jegyezték fél 11-kor, a forgalom alacsony volt. A dollár jegyzése 192,10, a svájci franké 179,50 forinton állt.

A hét nyugodt kereskedést ígér, az euró árfolyama szűk sávban mozoghat - írták reggeli elemzésükben a Commerzbank szakemberei. Hozzátették, hogy az amerikai gyorsjelentési szezon eddig többnyire pozitív meglepetéseket hozott, és ha ez így marad a következő hetekben is, akkor tovább javulhat a hangulat a világ pénzügyi központjaiban. Ez a dollár gyengülését és a feltörekvő piaci devizák erősödését hozhatja.

Ecoline

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Gazdaság

Befektetési tanácsok július negyedik hetére

Az USA-ban elindult gyorsjelentési szezon. A vállalatok általában, de különösen a pénzügyi szektor szereplői hoztak eddig jó eredményeket nyilvánosságra. Bár utóbbiak esetében némi óvatosság nem ártana, mégis emelkedéssel reagáltak a részvénypiacok, vagyis a befektetők minderre fittyet hányva vásárolnak. Mire figyeljünk a héten?