szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kissé gyengült a forint kedden reggel, az eurót 10 órakor 268,20 forinton jegyezték a budapesti bankközi devizapiacon, szemben a hétfő délutáni 267,57 forintos árfolyammal.

A nyitás után 268,90-en is járt az euró/forint, azzal összefüggésben, hogy az euró 1,49 alá gyengült a dollárral szemben, majd tíz óra tájban 1,4935 forint volt az euró/dollár jegyzés.

A kereskedők csendes üzletmenetről számoltak be reggel, és a későbbiekben sem számítanak nagy ármozgásra, az euró árfolyamot 267,50 és 269 forint közötti sávban várják.

Előző nap a forint tartotta árfolyamát a jegybanki kamatcsökkentés ellenére is. A forint szinte rezzenéstelenül fogadta az MNB piaci várakozásoknak megfelelő, 50 bázispontos kamatvágását, és továbbra is együtt mozgott a térségbeli devizákkal. A forint nap közben 267,60 forintos euró árfolyam környékén ingadozott.

A dollárt kedden délelőtt 179,70 forinton jegyezték ahétfő délutáni 178,62 forint után. A svájci frank jegyzése 177,40 forint a hétfői 177,07 forint után, 100 japán jen pedig 202,50 forintot ér 200,80 forint után.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kutyaviadal-szervezőkön ütött rajta a TEK

Kutyaviadal-szervezőkön ütött rajta a TEK

Lefilmezték, ahogyan autó csapódik az M7-esen a közútkezelő nagy sárga dobozába

Lefilmezték, ahogyan autó csapódik az M7-esen a közútkezelő nagy sárga dobozába

Vizsgálja a rendőrség, hogy köze volt-e az orvosának Maradona halálához

Vizsgálja a rendőrség, hogy köze volt-e az orvosának Maradona halálához