szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Eltűnik a boltok polcairól a Margitszigeti Kristályvíz, mivel a Pepsi Co. érdekeltségi körébe tartozó Fővárosi Ásványvíz és Üdítőipari Zrt. (FÁÜ Zrt.) januártól nem a Margitszigetről, hanem a pest megyei albertirsai lelőhelyről palackozza az általa forgalmazott ásványvizet.

Fél liter Margitszigeti Kristályvíz. Ennyi
© vizdepo.com
A cég megtartja a „Kristályvíz” márkanevet, ám mivel a lelőhely megváltozott, "márciustól újrapozicionálják a márkát" – mondta el a kreativ.online kommunikációs portálnak Berényi Attila, a FÁÜ marketingigazgatója.

A margitszigeti palackozás megszüntetésének oka egyrészt, hogy a piacon megváltoztak a fogyasztói igények: a kereslet elmozdult az alacsonyabb ásványianyag-tartalmú vizek iránt.

Másrészt pedig az új helyen kisebb költségek mellett lehet előállítani a terméket – mondta Berényi.

A vizpiac.hu internetes oldalon az olvasható, hogy a margitszigeti üzem bezárása 31 alkalmazottat érint, akiket a régi, számukra előnyösebb kollektív szerződés feltételei szerint bocsátottak el.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!