szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Piaci elemzők egyöntetűen úgy vélik, hogy a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa hétfőn 25 bázisponttal mérsékli az alapkamatot – írja a csütörtöki Napi Gazdaság.

Így az irányadó ráta 6 százalékra süllyedhet, ilyen alacsony alapkamat egyszer, 2005 szeptembere és 2006 júniusa között volt Magyarországon. Várhatóan lesznek szavazatok az 50 bázispontos csökkentés mellett, és ezt a jelenleg uralkodó piaci folyamatok még indokolhatnák is, de a jegybank a múlt hónapban átváltott a negyed százalékpontos csökkentési ütemre, így nem lenne szerencsés változtatni ezen – mondta Suppan Gergely, a Takarékbank elemzője a Napi Gazdaságnak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Csak akkor környezettudatos a magyar, ha spórol is vele

Csak akkor környezettudatos a magyar, ha spórol is vele

Podcaster lesz Áder János

Podcaster lesz Áder János

Gyurcsány: Szegények voltunk, mint a templom egere

Gyurcsány: Szegények voltunk, mint a templom egere