szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Közel 100 millió forintot vár a gyermekvédelmi feladatokra Tatabányától Komárom-Esztergom megye önkormányzata, ezért a megye visszatartja a városi színház és múzeum 14 millió forintos támogatását, melyet már 2009-ben utalni kellett volna – írta csütörtöki számában a 24 Óra.

Egy törvénymódosítás miatt a tatabányai lakcímre bejelentett gyerekek ellátásáról Tatabányának kellene gondoskodnia, ehelyett továbbra is a megye foglalkozik a feladattal. A két önkormányzat számításai nem egyeznek meg a finanszírozásról, a megye 93 millió forint kiegészítő támogatást kér Tatabányától, a város szerint viszont csak 68 millió forint járna.

A városi képviselő-testület három javaslatot is tárgyalt a megoldás érdekében, ezek között új intézmény létrehozása is szerepelt, ám végül nem döntöttek az ügyben. A vitában elhangzott, hogy a város 14 millió forintot vár a megyétől a 2009-es színház- és múzeumtámogatásra, de az önkormányzat fizetési meghagyására a megye azt a választ adta: amíg nincs megállapodás a gyermekvédelmi feladatokról, addig a támogatást visszatartják – írta a lap.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!