szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A telekommunikációs berendezés-szállító kínai Huawei a sikeres tesztüzemet követően 2010-ben megnyitja Pécsett és Komáromban összeszerelő és logisztikai központját, ami a tervek szerint 2011-ben 1,5 milliárd dollár értékű terméket és szolgáltatás állít elő.

Takács Zoltán, a Huawei Magyarország Kft. kereskedelmi igazgatója elmondta: az egy éves tesztüzemet követően a központok Európát, Oroszországot és Észak-Kelet-Afrikát szolgálják majd ki. Az anyavállalathoz tartozó két központban jelenleg 280 alkalmazott dolgozik, de a sikeres tesztet követően, idővel 700-ra nő a számuk.

A Vodafone Magyarország által rendezett eseményen bejelentették azt is, hogy a magyar mobilcég piacra dobja azt a berendezést, ami megoszthatóvá teszi az internetet, s így egyszerre több számítógépen is elérhető lesz a világháló egy kapcsolattal.

Beck György, a cég vezérigazgatója elmondta, a Vodafone a magyar piacon egy év alatt kétszeresére növelte az aktív mobilinternezői előfizetői számát, s most 187 ezer ilyen ügyfele van. Év végére a számuk a tervek szerint eléri a 250 ezret.

Takács Zoltán kérdésekre válaszolva elmondta, a kft. Magyarországon jelenleg 120 alkalmazottat foglalkoztat, 65 százalékban helyi munkaerőt. A társaság 2009-ben 6 millió dollár értékben helyezett ki tevékenységet, s ezzel indirekt módon 450 munkavállalónak adott munkát.

Közölte azt is, hogy az idén a két összeszerelő és logisztikai bázis mintegy 1,1 milliárd dollár értékű terméket állít elő. Az eseményen a Huawei a Vodafone Magyarországnak a dinamikus növekedésért átadta az Európai Adattechnológiai Innovációs Díjat. A két társaság 2005 óta működik együtt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Tech

Olcsó telefon mobil bankoláshoz

A Vodafone 150-et a Mobil Világkongresszuson mutatták be Barcelonában. A 15 dolláros készüléket a fejlődő országok piacaira szánják.

hvg.hu Itthon

Hogyan tárcsázzunk szombattól a mobilunkkal?

Bár még van két napunk arra, hogy a mobilszámok elé beírjuk a január 16-tól kötelező +36-ot, de a T-Mobile már üzenetben figyelmezteti az előfizetőt arra, hogy a tárcsázási mód megváltozik.

Frank Zappa világa, avagy üdv a felfoghatatlan zenék birodalmában

Frank Zappa világa, avagy üdv a felfoghatatlan zenék birodalmában

Novák Katalin szerint a Fidesz „gazdasági érdekek” miatt is barátkozik a „balra tolódott” CDU-val

Novák Katalin szerint a Fidesz „gazdasági érdekek” miatt is barátkozik a „balra tolódott” CDU-val

Dobozok hullottak le egy román kisbuszról az M1-es-en – videó

Dobozok hullottak le egy román kisbuszról az M1-es-en – videó