szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Infocenter.hu Zrt. április 23-án megvásárolta az IKO Média Holding Zrt részvényeinek 100 százalékát. Az IKO Média Holding Zrt. tulajdonában van az RTL Klub televíziós csatornát üzemeltető M-RTL Zrt. részvényeinek 31 százaléka – közölte az Infocenter. A miniszterjelölt Fellegi Tamás egy nappal korábban szállt ki a cégből.

Az adásvétel tárgya még az IKO Műsorgyártó Kft, a Videovox Production Műsorgyártó Kft, valamint az IKO Sales House Kft 50-50 százalékos üzletrészeinek a megvásárlása is. Az ügylet a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyásával válik véglegessé.

Nyerges Zsolt az Infocenter.hu vezérigazgatója és főrészvényese a szerződés aláírása után elmondta, hogy  az Infocenter.hu  részese lehet "a legnagyobb magyar televízió sikereinek".

Az IKO Média Holding 3 tagot delegálhat az M-RTL 10 tagú igazgatóságába. Így a jövőben csatlakozik a testülethez Nyerges Zsolt és Aczél Zoltán. Rákosi Tamás továbbra is tagja marad az M-RTL Zrt. igazgatóságának, valamint felkérést kapott arra, hogy az új tulajdonosokat segítendő, vegyen részt az adásvételben érintett másik három kft irányításában is.

Közben a Napi Gazdaság arról számolt be, hogy Fellegi Tamás – a vagyongazdálkodásért vagy az infrastrukturális ügyekért felelős tárca lehetséges várományosa – megvált az Infocenter.hu Zrt-ben lévő többségi tulajdonától. A cég honlapján található közlemény szerint az adásvétel hivatalosan április 22-én történt meg.

Ezzel a lépéssel Fellegi követte a belügyi tárca várományosának tartott Pintér Sándort, aki még március végén jelentett ebe, hogy megválik a Civil Biztonsági Szolgálat Zrt.-től és a hozzá tartozó cégcsoporttól. A cégcsoport új tulajdonosa a Kántor Tibor birtokában lévő Prostasia Zrt. lett március 25-től. Pintér cégének árbevétele 2009-ben meghaladta a 8 milliárd forintot.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Rádiós frekvenciák: győznek a szabálytalan és irreális pályázatok?

Szerdán dönthet első menetben a két országos kereskedelmi rádiós jogosultság sorsáról a médiahatóság. Az ORTT elnöke két pályázat kizárását javasolja, de kérdés, hogy a szokatlan koalícióban együttműködő fideszes és szocialista pártdelegált testületi tagok tudnak-e parancsolni maguknak, vagy tényleg kihozzák-e győztesnek a jelek szerint szívükhöz közelebb álló, de amúgy irreális és szabálytalan ajánlatokat. Bajnai Gordon mindenesetre arra kérte a tagokat, gondolják át, mi is a közérdek.

MTI Itthon

Heti Válasz: miniszter lesz a Heti Válasz tulajdonosa

A Heti Válasz szerint nagyjából összeállítható a leendő Orbán-kormány névsora: a vagyongazdálkodási tárca vezetője Fellegi Tamás üzletember lehet, a földművelésügyet Fazekas Sándor karcagi polgármester kaphatja, a humán csúcstárcát pedig valószínűleg Réthelyi Miklós, a Semmelweis Egyetem korábbi rektora irányítja majd. Kövér László várhatóan házelnök lesz.

Meghalt Vojnik Mária, az egykori MSZP-kormány egészségügyi államtitkára

Meghalt Vojnik Mária, az egykori MSZP-kormány egészségügyi államtitkára

Máshogy jönnek majd a Windows-frissítések

Máshogy jönnek majd a Windows-frissítések

Mit gondol, hogyan tálalják a Fidesz-közeli lapok a Szájer-ügyet?

Mit gondol, hogyan tálalják a Fidesz-közeli lapok a Szájer-ügyet?