szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Ülést tart ma a Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsa, az elemzők újabb 25 bázispontos alapkamat csökkentésre számítanak.

Az elemzői konszenzus alapján bekövetkező 25 bázispontos kamatcsökkentés után az alapkamat 5,25 százalékra süllyedhet, ami az egy évvel korábbinál 4,25 százalékkal alacsonyabb szintet jelent. A Reuters múlt héten végzett felmérése szerint az elemzők a kamatlépcső alját 5,0 százalékra várják, ami ezen a szinten marad 2011. decemberében is.

A felmérés eredménye szerint a 12 havi infláció áprilisban 5,6 százalék lesz a márciusi 5,9 százalék után, 2010 átlagában pedig a korábban vártnál 0,2 százalékponttal magasabb, 4,4 százalék. Az idei év végére 3,55 százalékos fogyasztói áremelkedést várnak az elemzők, 2011 átlagában pedig 2,9 százalékot.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

További kamatcsökkentésekre lát lehetőséget az MNB

A javuló gazdasági kilátások, a pozitív piaci hangulat és az erős forint növeli a jegybank mozgásterét további óvatos kamatcsökkentések végrehajtására − mondta Karvalits Ferenc az MNB alelnöke pénteken a Reuters hírügynökségnek adott interjúban.

MTI Gazdaság

Az MNB 9,1 milliárd forintért vásárolt jelzálogleveleket

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 9,1 milliárd forint értékben fogadott el ajánlatot öt értékpapírra a szerdán megtartott másodpiaci jelzáloglevél-vásárlási tenderén, a benyújtott ajánlatok összege 28,9 milliárd forint volt – közölte honlapján a jegybank.

Megszavazták: a legsúlyosabb bűncselekményeknél nem lehet feltételesen szabadságra bocsátani az elítélteket

Megszavazták: a legsúlyosabb bűncselekményeknél nem lehet feltételesen szabadságra bocsátani az elítélteket

Novák Hunor szerint rosszul oltották be Orbán Viktort

Novák Hunor szerint rosszul oltották be Orbán Viktort

Padlóra küldte a hazai vadászatot a járvány

Padlóra küldte a hazai vadászatot a járvány