szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Lezárult a NeoFM országos kereskedelmi rádiót üzemeltető FM1 Zrt. 75 százalékos tulajdonhányadának értékesítése − közölte a Budapesti Értéktőzsde honlapján az FM1 Zrt. tulajdonosa, az econet.hu Zrt.

A közlemény szerint a vételár teljesítésével augusztus 19-én a részesedés tulajdonjoga átszállt a vevő FM1 Friends Kft-re. Korábbi közleményük szerint a rádió reklámidejének kizárólagos értékesítési joga a műsorszolgáltatási jogosultság teljes időtartamára továbbra is az econet.hu többségi tulajdonában marad. Az econet.hu augusztus elején közölte: döntött arról, hogy 5 millió forintról 705 millió forintra emeli a NeoFM-et üzemeltető FM1 Zrt. alaptőkéjét, amelynek 75 százalékos tulajdonát értékesíti.

Az országos kereskedelmi rádiót üzemeltető társaság vevője az FM1 Friends Kft., amelynek tulajdonosai magyar magánszemélyek: Székely Gábor (95 százalék), a Szerencsejáték Zrt. korábbi vezérigazgatója, és Horváth László (5 százalék). Az FM1 Zrt. vezérigazgatói feladatait a jövőben Székely Gábor látja el.

Az econet.hu médiaportfólió értékesítési feladatait az EMG Sales House Kft. látja el, amelyet 74 százalékban az econet.hu tulajdonában álló EMG, míg 26 százalékban a szintén média érdekeltségekkel rendelkező Geomédia Zrt. tulajdonol. A kft. a Geomédia portfoliójának az értékesítési feladatit is ellátja. A két portfólió összevont értékesítése évente további csaknem 500 millió forinttal járulhat hozzá az econet árbevételéhez.

A Fővárosi Bíróság július 14-én hagyta helyben a januárban kihirdetett határozatát a Sláger Rádió kontra ORTT (Országos Rádió és Televízió Testület) perben. A bíróság állásfoglalása szerint az ORTT jogellenesen járt el, amikor nem zárta ki alaki érvénytelenség miatt az FM1 konzorcium pályázatát, hanem a pályázatát érdemben elbírálta, és vele szerződést kötött. A bíróság ugyanakkor elutasította a nyertes pályázóval megkötött műsorszolgáltatási szerződés semmisségének megállapítását, annak haladéktalan felmondását, illetve az eredeti állapot helyreállítását.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Felszólalt az SZFE új urai ellen az Ódry Színpad névadójának örököse

Felszólalt az SZFE új urai ellen az Ódry Színpad névadójának örököse

Oldalára fordították a parkoló autót, hogy kilopják a katalizátorát

Oldalára fordították a parkoló autót, hogy kilopják a katalizátorát

Bár az ITM prezentációja tényként kezeli az egyetemek modellváltását, a tárca szerint szabadon dönthetnek

Bár az ITM prezentációja tényként kezeli az egyetemek modellváltását, a tárca szerint szabadon dönthetnek